Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ho/Ritzau Scanpix
Foto: Ho/Ritzau Scanpix

Boris Johnson under nattens debat.

»Skam jer«: Natlig debat om Brexit endte i kaos, mens Johnson suspenderer parlamentet

Boris Johnson nægter fortsat at følge lov, der forhindrer Brexit uden en skilsmisseaftale.

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Det britiske parlament blev natten til tirsdag suspenderet, efter et døgn med højspændt debat og afstemninger.

Først trådte den lov, som Underhuset har vedtaget uden om regeringen, der forpligter den til at bede om udsættelse af brexit uden en aftale, i kraft.

Dernæst afviste parlamentet at lade premierminister Boris Johnson udskrive nyvalg.

Dette førte til, at premierministeren igen nægtede at ville efterkomme ønsket om at bede om en udsættelse.

Sådan konkluderedes et dramatisk døgn i det britiske Underhus, hvor usikkerheden om brexit om muligt er større, end den var før, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Hele debatten i Underhuset var natten til tirsdag præget af mundhuggeri og højlydte tilråb parlamentsmedlemmerne imellem.

Da det stod klart, at suspenderingen af parlamentet officielt trådte i kraft, bar flere medlemmer skilte med påskriften »bragt til tavshed«, ligesom flere råbte »skam jer« til regeringspartiets medlemmer.

Et billede fra Labour-politikeren Rosie Duffield:

Ifølge flere britiske medier, herunder The Guardian, er resultatet dog fortsat, at Johnson har mistet kontrollen med brexitprocessen.

Han er forfatningsmæssigt bundet til at bede om udsættelse, medmindre han kan lande en aftale med EU inden deadline 31. oktober.

Parlamentet er suspenderet til 14. oktober. 17. oktober afholdes der EU-topmøde i Bruxelles, og her håber Boris Johnson, at han kan forhandle en aftale på plads.

»Regeringen vil fortsætte med at forhandle om en aftale, men samtidig forberede udtræden uden, lød det fra en stålsat premierminister efter nederlaget i afstemningen om nyvalg«.

»Jeg deltager i topmødet 17. oktober, og lige meget hvor meget dette parlament forsøger at binde mine hænder, så vil jeg stræbe efter at få en aftale, der er i nationens interesse. Denne regering vil ikke udsætte brexit længere«, tilføjede en tydeligt irriteret Boris Johnson.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden