0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Darija Besedina udfordrede Putin-styret og er klar til byrådet i Moskva

Grådighed og klodset adfærd kostede Putin og regeringspartiet Forenet Rusland et nederlag ved valget i Moskva. Spørgsmålet er så, hvad oppositionen kan bruge sejren til.

Olga Khrustaleva/Olga Khrustaleva
Foto: Olga Khrustaleva/Olga Khrustaleva

Darija Besedina sikrede sig en af oppositionens pladser i Moskvas bystyre. under valgkampen blev hendes forældres hjem ransaget af politiet, og alt elektronisk udstyr blev beslaglagt.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Ind gennem døren til den italienske restaurant på hjørnet af Pusjkinpladsen i Moskva træder en ung, smilende kvinde med langt rødt hår, store runde briller og hvide Converse-sneakers.

»Se på mig«, siger hun efter at have sat sig. »De har valgt en 31-årig arkitekt, der ligner et barn. På de sociale medier spørger folk, om jeg overhovedet er fyldt 18«.

Men det er Darija Besedina altså. Og ikke nok med det, hun har også lige slået den kandidat, det Putin-tro og regeringsbærende parti, Forenet Rusland, havde udset til at vinde i den valgkreds, hvor de begge stillede op.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts