0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

    Alt om Præsident­valg i USA

Trump-ambassadør: Militærstøtte til Ukraine afhang af undersøgelse

Ambassadør gav Ukraine besked på, at militærstøtte nok afhæng af Biden-relateret undersøgelse.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Saul Loeb/Ritzau Scanpix
Foto: Saul Loeb/Ritzau Scanpix

Gordon Sondland ankommer her for at vidne i den såkaldte Ukraine-sag, der belaster den amerikanske præsident, Donald Trump. Han mistænkes for at bruge amerikansk militærstøtte som afpresning mod Ukraine.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

USA’s EU-ambassadør, Gordon Sondland, har fortalt Repræsentanternes Hus, at han i en samtale med en rådgiver for den ukrainske præsident, har sagt, at amerikansk militærstøtte nok afhang af en undersøgelse mod et selskab med relationer til Hunter Biden, Joe Bidens søn.

Det fremgår af ambassadørens vidneudsagn tirsdag, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Udsagnet er den seneste udvikling i de undersøgelser med henblik på en rigsretssag, som det demokratiske flertal i Repræsentanternes Hus har indledt.

Det undersøger, om USA’s præsident, Donald Trump, misbrugte sin magt i forhold til Ukraine for at miskreditere sin potentielle modstander ved næste års præsidentvalg Joe Biden.

Demokraterne i Repræsentanternes Hus anklager Trump for at bruge amerikansk militærstøtte som afpresning mod Ukraine for at få det østeuropæiske land til at indlede en undersøgelse for korruption mod selskabet Burisma.

Joe Bidens søn Hunter Biden har tidligere været i bestyrelsen i Burisma.

Trump: Det er korruption, og det bør undersøges

Trump nægter, at han stoppede militærstøtten til Ukraine for at kræve en undersøgelse indledt.

Han mener, at Joe Biden i sin tid som vicepræsident fik en ukrainsk anklager, der havde efterforsket Burisma for korruption, fyret.

Anklageren blev fyret efter pres fra USA, EU og Den Internationale Valutafond.

Trump mener, at den droppede undersøgelse skyldes, at Hunter Biden var relateret til selskabet, og at det er korruption, som bør undersøges.

Sondland har tidligere afgivet vidneudsagn for Repræsentanters Hus, men han har tilføjet mere til sit udsagn. Han mindes en samtale med Andrej Yermak, der er rådgiver for Ukraines præsident, Volodimir Zelenskij.

Sondland: Trump ønskede at alt om Biden skulle offentliggøres

Samtalen fandt sted 1. september efter et møde i en større kreds, hvor både Zelenskij og USA’s vicepræsident, Mike Pence, også deltog.

I Sondlands reviderede udsagn skriver han:

»Efter det store møde, husker jeg nu, at jeg talte med mr. Yermak, hvor jeg sagde, at genoptagelsen af støtten fra USA sandsynligvis ikke ville ske, før Ukraine havde givet den offentlige anti-korruptions udtalelse, som vi havde diskuteret i mange uger«.

Efter det store møde, husker jeg nu, at jeg talte med mr. Yermak, hvor jeg sagde, at genoptagelsen af støtten fra USA sandsynligvis ikke ville ske, før Ukraine havde givet den offentlige anti-korruptions udtalelse, som vi havde diskuteret i mange uger

Sondland skriver senere i sit nye vidneudsagn, at han fra anden og tredje hånd fik at vide, at Trump ønskede, at alt om både Joe og Hunter Biden skulle offentliggøres.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter