0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

»De mangler simpelthen hænder dernede«: Danske brandmænd skal rydde op efter brande i Australien

Ti danske brandmænd skal fra i næste uge hjælpe med oprydningsarbejdet efter de voldsomme brande i Australien.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

En bil bevæger sig gennem tyk tåge blandet med røg fra de mange brande i området ved Blue Mountains cirka 75 kilometer fra Sydney. Nu sendes danske brandmænd til Australien for at hjælpe til med at rydde op efter nogle af de mange brande, der har raseret i den sydøstlige del af landet i flere måneder.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ti danske frivillige brandmænd skal hjælpe med at fælde træer og rydde op efter de voldsomme brande i Australien.

Det sker, efter at den australske organisation BlazeAid, der hjælper familier efter naturkatastrofer, har takket ja til tilbuddet fra en gruppe frivillige danske brandmænd, som har tilbudt deres hjælp.

Det skriver DR.

Facebook-gruppen 'Brandmand i Australien DK' har over 1.800 medlemmer, som består af brandfolk, paramedicinere, læger og andre faggrupper. Over 300 af medlemmerne har meldt sig til at hjælpe til i Australien.

»Vi er blevet kontaktet af en organisation i Australien, der hedder BlazeAid, og de mangler simpelthen hænder dernede. Så der er lidt pres på det hele nu her«, siger Søren Elkrog, der bestyrer Facebook-gruppen.

Vi er blevet kontaktet af en organisation i Australien, der hedder BlazeAid, og de mangler simpelthen hænder dernede. Så der er lidt pres på det hele nu her

Rejser i næste uge

Han skal sammen med en koordinator udvælge de resterende otte brandmænd ud af 125 mulige kandidater, som skal med på turen, når de i næste uge rejser til Australien.

Australien ønsker ikke officiel dansk hjælp til selve slukningsarbejdet, da landet har fået hjælp fra andre lande til at slukke de mange alvorlige naturbrande.

Christina Male, der er vicepræsident i BlazeAid siger til DR, at danskernes job bliver at rydde arealer, så de kan genopbygges. Derefter kan folk returnere til deres hjem igen.

De australske myndigheder har tidligere takket pænt nej til tilbuddet om hjælp fra omkring 50 danske brandmænd, som uden beregning kunne blive sendt til Australien for at hjælpe med at slukke de voldsomme brande.

Australiens ambassadør, Mary Ellen Miller, har i en pressemeddelelse sagt, at landet er godt udrustet og organiseret til selv at håndtere naturbrandene, skriver DR.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter