0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Stian Lysberg Solum/Ritzau Scanpix
Foto: Stian Lysberg Solum/Ritzau Scanpix

Fremover må kun patienter med behov for ledsager have pårørende med ind Oslo Universitetshospital.

Over 1.000 ansatte er i karantæne: Norsk hospital melder klar til at bryde karantæneregler

Det store antal coronasmittede medarbejdere udgør en udfordring for driften af sygehuset, påpeger direktør.

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Præcisering: Ved en fejl fremgik det tidligere af overskriften, at 1.000 ansatte var smittet.

På Oslo Universitetshospital er 1.081 ansatte sat i karantæne, mens 14 medarbejdere foreløbig er blevet testet positive for coronavirus. Det skriver hospitalet i en meddelelse.

De smittede har enten haft nærkontakt med en anden smittet eller været på rejse til udlandet.

»Det store antal af medarbejdere, der er blevet smittet eller sendt i karantæne, udgør en stor udfordring for driften af sygehuset og vores evne til at udføre forsvarlig lægehjælp«, siger Bjørn Atle Bjørnbeth, universitetets administrerende direktør, i meddelelsen.

Det store fravær sætter dermed hospitalet under et yderligere pres, og direktøren melder sig derfor klar til at omgå reglerne.

»I nogle tilfælde vil det være nødvendigt at fravige karantænereglerne og bede medarbejdere, der er i karantæne, men som ikke har nogen symptomer, om at komme på arbejde alligevel«.

»Alternativet er ikke at være i stand til at give patienter den sundhedsydelser, de har brug for«, siger Bjørn Atle Bjørnbeth.

Oveni forsvinder muligheden for at hyre vikarer ind fra andre lande til hospitalet i Oslo.

»Det betyder, at vi er nødt til at løse udfordringerne internt og omdisponere personale til andre opgaver«, siger Bjørnbeth.

Områder, som de smittede har berørt, vil blive vasket grundigt, melder hospitalet. Alligevel forventer direktøren, at antallet af smittede stiger.

»Vi må regne med, at antallet af ansatte, som er smittede eller skal i karantæne, vil stige«, siger Bjørnbeth.

Oslo Universitetshospital har i alt 23.000 ansatte.

I Norge er mere end 1.250 personer bekræftet smittet med coronavirus, mens tre er døde, og 42 personer er indlagt på hospitalet.

I Danmark har regeringen indført flere tiltag for at hjælpe det travle sundhedsvæsen. For eksempel skal private, såvel som pensionerede læger og sygeplejersker, have mulighed for at bistå alment sundhedspersonale.

Desuden kan operationer blive aflyst, og behandlingsgarantien er sat ud af kraft.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (2/3): Hiphop, jordhugga – og den nye lyd fra klubberne

  Henter…