0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

New York er blevet et epicenter: Hver tredje dag fordobles antallet af smittede

Staten har det højeste dødstal og den hurtigste smitte med mindst 25.665 corona-tilfælde. Alle, der har passeret byen, bedes nu gå i karantæne i to uger.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Carlo Allegri/Ritzau Scanpix
Foto: Carlo Allegri/Ritzau Scanpix

Folk, der har passeret New York, bedes gå i selvkarantæne i to uger.

Internationalt

New York er på kort tid blevet USA’s epicenter for coronasmittede. Hver tredje dag fordobles antallet af smittede lige nu, og med mindst 218 døde rummer staten mere end halvdelen af alle coronadødsfald i USA.

Mindst 25.665 er smittet i staten, hvilket svarer til omkring fem procent af alle smittede i verden. Og tallet vokser med flere tusinde hver dag.

Tirsdag sagde Det Hvide Hus, at hvis man har gået gennem eller forladt New York, burde man sætte sig selv i karantæne i 14 dage. Området ses nu som en rød zone i forhold til coronavirus, ligesom man ser mange steder i Europa, skriver The New York Times.

Alene i byen New York er der konstateret 15.597 tilfælde af mennesker smittet med corona, og mørketallet er endnu større, skriver Intelligencer. Ifølge tal fra Johns Hopkins er 192 døde af corona i byen.

For disse tal dækker kun over de nye opdagede tilfælde af coronasmittede, og ikke over dem, der kan have haft corona, eller over dem, som har det, men som ikke er blevet testet.

Over hele USA er der konstateret over 55.200 smittede og 802 døde af corona, og tallet vil kun vokse, eftersom epidemien breder sig med lynets hast på den anden side af Atlanten.

New Yorks guvernør, Andrew Cuomo, udtalte tirsdag, at der i staten New York vil blive brug for over 140.000 senge, hvor han først havde regnet med, at tallet ville ligge på 110.000.

»Toppen af dette er højere, end vi først troede, og toppen af dette kommer hurtigere, end vi forventede«, sagde han på et pressemøde ved Javits Centeret.

Ifølge Intelligencer kritiserede han også Det Hvide Hus for ikke at sætte gang i yderligere produktion af respiratorer. Præsident Donald Trump har erklæret nødretstilstand, som blandt andet betyder, at USA’s føderale katastrofeberedskab, FEMA, skal hjælpe med at sende respiratorer til de ramte stater. Men New York har kun modtaget 400, mens forskere forudser, at der vil blive brug for omkring 30.000.

»I vælger at sende 26.000 i døden, når I kun giver mig 400 respiratorere«, sagde Coumo på samme pressemøde.

Han har tilmed beordret New Yorks lønmodtagere til at blive hjemme og undgå forsamlinger.

Ifølge guvernøren er metrotrafikken i staten faldet med omkring 75 procent.