0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Over 500.000 verden over er bekræftet smittet med corona

På verdensplan er 22.993 mennesker med coronavirus døde, heraf to tredjedele i Europa.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Handout/Ritzau Scanpix
Foto: Handout/Ritzau Scanpix
Internationalt

Antallet af bekræftede coronatilfælde i verden har rundet en halv million. Og antallet af coronarelaterede dødsfald i Europa overstiger 15.000. Det viser en opgørelse fra det amerikanske Johns Hopkins University torsdag aften.

Her lyder status, at 510.108 mennesker er testet positive for coronasmitte rundt om i verden. Flest i Kina, hvor 81.782 er smittet – men Italien er tæt på at overhale med 80.539, efter at de nyeste tal er tilføjet.

Nummer tre på listen over lande med flest smittede er USA, der har bekræftet 75.233 smittetilfælde.

Italien har torsdag meldt om 662 døde af coronasmitte inden for det seneste døgn. Når man medtager tallet fra regionen Piemonte, der ikke er medregnet i det officielle tal, fordi det blev indberettet for sent på dagen, er det reelle dødstal på et døgn 712.

I Spanien er der nu 4.145 døde med coronavirus. Inden for det seneste døgn er yderligere 655 mennesker bukket under for virussen, oplyser landets sundhedsministerium.

Det er en stigning på 19 procent i antallet af smittede i forhold til dagen inden. Men dog en nedgang i forhold til den stigning på 27 procent dagen inden, hvor 738 mennesker døde.

Frankrig har registreret 365 nye dødsfald relateret til coronavirus i løbet af det seneste døgn. Blandt ofrene er en 16-årige pige, skriver nyhedsbureauet AFP.

I alt er 1.696 mennesker i Frankrig døde, efter at de er blevet smittet med coronavirus. Det reelle tal er dog højere, fordi regeringens tal ikke omfatter folk, der er døde hjemme eller på plejehjem, understreger den franske sundhedsstyrelse.

I Storbritannien melder myndighederne for første gang om over 100 coronadødsfald i løbet af et døgn. Her er i alt 115 coronasmittede patienter døde på det seneste døgn, viser regeringens tal.

På verdensplan er 22.993 coronapatienter døde, heraf to tredjedele i Europa.

I Kina, hvor coronaudbruddet opstod i december, har myndighederne meldt om rundt regnet 3.300 dødsfald som følge af coronavirus.

ritzau