0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Piero Cruciatti/Ritzau Scanpix
Foto: Piero Cruciatti/Ritzau Scanpix

Hidtil højeste corona-dødstal: Italien melder om 919 døde på et døgn

Over 900 mennesker er i løbet af det seneste døgn døde i Italien, efter at de var smittet med coronavirus.

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Antallet af døde som følge af coronavirus er på et døgn steget med 919, meddeler italienske myndigheder fredag. Det er det højeste, siden udbruddet begyndte. Inden da var det højeste dødstal på et enkelt døgn i Italien 793. Det blev registreret i lørdags.

I alt er 9.134 mennesker, der var smittet med coronavirus, døde i Italien. De officielle tal viser, at der torsdag var 712 coronadødsfald på et døgn, onsdag 683, tirsdag 743, mens der mandag var 602 døde.

Den værst ramte region, Lombardiet i det nordlige Italien, melder om en markant stigning i antallet af døde i forhold til dagen inden. Her er i alt 5.402 døde og 37.298 bekræftet smittet.

Døgnet inden var tallene i Lombardiet henholdsvis 4861 døde og 34.889 smittede. Det betyder, at der i løbet af et seneste døgn er 541 døde alene i Lombardiet. Lidt flere patienter er indlagt på intensiv afdeling i Italien. Der er i alt 3.732 alvorligt syge patienter mod 3.612 dagen inden.

Af de titusinder af smittede i Italien er næsten 11.000 meldt helt raske igen. Det er yderligere 600 raskmeldte siden torsdag.

Det totale antal bekræftede smittetilfælde i hele Italien er steget til 86.498. Dagen inden var det 80.539.

Tallene fra fredag inkluderer 50 dødsfald, som reelt skete torsdag i den nordlige region Piemonte. Men meldingen fra myndighederne i Piemonte kom for sent til, at de blev talt med i den nationale statistik torsdag aften. Det har ført til forvirring og har betydet, at nogle medier fredag aften fejlagtigt melder om 969 døde i stedet for 919.

Italien har nu flere smittede end Kina, der har bekræftet knap 82.000 smittetilfælde. I forvejen har Italien – for længst – registreret et betydeligt højere antal coronadødsfald end Kina, der officielt har cirka 3.300 dødsfald som følge af virusset.

USA er dog det land med fleste bekræftede smittetilfælde. Torsdag aften meddelte USA, at landet har over 86.000 bekræftede smittede. Det tal ventes at stige yderligere, efterhånden som nye tal bliver indrapporteret fredag.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?