0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Annegret Hilse/Ritzau Scanpix
Foto: Annegret Hilse/Ritzau Scanpix

Tysk økonomi er hårdt ramt af coronavirussen, der har lukket store dele af samfundet ned, inklusive detailhandlen. Her ses shoppingcenteret KaDeWe i Berlin.

Tyskland regner med en betydelig økonomisk nedtur i 2020

Recession i første halvdel af 2020 kan ikke længere undgås, vurderer økonomiske rådgivere i Tyskland.

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Tysklands økonomi vil skrumpe signifikant i 2020 på grund af coronaudbruddet, vurderer Tysklands økonomiske råd i en rapport offentliggjort mandag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge rådet, som består af økonomiske rådgivere, kan økonomien risikere at opleve en tilbagegang på op til 5,4 procent i 2020. De økonomiske rådgivere vejleder regeringen i Tyskland om den økonomiske politik.

Rådgivernes udgangspunkt for beregningerne er, at den økonomiske situation normaliseres hen over sommeren. I det tilfælde regnes med en tilbagegang på 2,8 procent. Går det som håbet, vender økonomien til det positive igen i 2021. Der er ventet en optur på 3,7 procent, hvis udgangspunkter holder. Men det er ingenlunde sikkert, at det går sådan. Hvis den nedadgående kurve bliver større, bliver nedturen det samme.

Det vil sige, at yderligere tiltag for folkesundheden, som sætter produktionen tilbage, kan forårsage en nedgang på 5,4 procent i 2020. Dog ventes en større optur bagefter, hvis det værste 2020-scenarie finder sted.

Rapporten har fået titlen 'Den tyske økonomi vil skrumpe signifikant i 2020'. Af den fremgår det videre, at recession ikke længere kan undgås for den første halvdel af 2020.

Dansk Erhverv: Dyster prognose

Tore Stramer, cheføkonom i Dansk Erhverv, kalder det en »yderst drastisk økonomisk prognose«.

Han påpeger i en skriftlig kommentar, at et fald på 5,4 procent af bnp vil være det største økonomiske tilbageslag i Tyskland siden finanskrisen i 2009.

»Selv om dagens prognose fra Tysklands økonomisk råd er dyster, kan prognosen dog alligevel vise sig at være for optimistisk«.

»Der er i min optik en betydelig risiko for, at nedgangen i økonomien bliver større end i årerne efter finanskrisen«, skriver Tore Stramer.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?