Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Eduardo Munoz/Ritzau Scanpix
Foto: Eduardo Munoz/Ritzau Scanpix

En kvinde passerer en række midlertidige kølevogne, der er indrettet som midlertidige lighuse uden for Bellevue Hospital i New York, der er hårdest ramt af coronaen i USA.

Med 865 registrerer USA rekordmange døde på et enkelt døgn

USA har nu over 4.000 døde som følge af coronavirus og 189.510 smittetilfælde. Trump advarer om smertefuld tid.

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Dødstallet i USA som følge af coronavirus har passeret 4000.

Det viser tal fra Johns Hopkins University, der løbende opdaterer smittetilfælde og dødsfald verden over, tidligt onsdag morgen dansk tid.

I alt er 4.076 døde, mens 189.510 er konstateret smittet. 7.109 er erklæret raske igen.

På et enkelt døgn er 865 mennesker døde i USA som følge af coronavirus. Det er det hidtil højeste antal på et døgn.

Det viste tal fra Johns Hopkins University tirsdag aften amerikansk østkysttid.

Det amerikanske dødstal steg således fra 3.008 mandag klokken 20.30 til 3872 tirsdag klokken 20.30.

USA er det land i verden med langt de flest tilfælde og overgår både Italien, Spanien og Kina.

Trump advarer mod en hård tid

Under sin daglige pressebriefing i Det Hvide Hus tirsdag understregede præsident Donald Trump vigtigheden af at holde sig til de nationale retningslinjer i løbet af de næste 30 dage og kaldte det et spørgsmål 'om liv eller død'.

Han fortalte, at amerikanerne snart vil se lys for enden af tunnelen, men før den tid advarede præsidenten om meget dystre tal.

» Jeg vil have, at hver eneste amerikaner er forberedt på de vanskelige dage, som ligger forude«, sagde Trump ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Han understregede samtidig, at USA står foran to 'meget smertefulde uger' som følge af en stigning i antallet af smittetilfælde.

»Vores styrke vil blive testet, og vores udholdenhed vil blive afprøvet«, sagde han.

Op til 200.000 døde ved stort set perfekt indsats

Delstaten New York er hårdest ramt af det smitsomme virus, og udbruddet er især gået hårdt ud over New York City, der er USA's største by. Her er der registreret næsten 1100 døde.

Mandag sagde Deborah Birx, der er koordinator for Det Hvide Hus' særlige indsats mod coronavirus, at hvis USA håndterer coronaviruskrisen 'stort set perfekt', vil mellem 100.000 og 200.000 mennesker dø i landet.

»Jeg tror, at alle nu har forstået, at du kan gå fra 5 til 50 til 500 til 5000 tilfælde meget hurtigt«, sagde Deborah Birx på NBC News' 'The Today Show'.

Vurderingen ligger på linje med det skøn, præsident Donald Trump gav på et pressemøde søndag.

»Hvis USA kan holde dødsfaldene nede på mellem 100.000 og 200.000 mod potentielle 2,2 millioner, vil det betyde, at vi har gjort et godt stykke arbejde«, sagde Donald Trump ifølge nyhedsbureauet Reuters.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden