0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Sergio Perez/Ritzau Scanpix
Foto: Sergio Perez/Ritzau Scanpix

Patienterne ligger tæt på det midlertidige felthospital i Madrid. Spanien er et af de hårdest ramte lande i Europa. På verdensplan har virussen, der har bredt sig fra Kina, nu kostet 50.000 menneskeliv.

Dødstal runder 50.000 under global coronakrise

På få måneder har coronaepidemi spredt sig til det meste af verden og har nu kostet over 50.000 menneskeliv.

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Det samlede antal døde i forbindelse med coronapandemien har torsdag rundet 50.000 på verdensplan.

Det viser en opgørelse fra Johns Hopkins University.

Det samlede antal bekræftede smittetilfælde ligger på verdensplan på 965.246. Heraf er 204.605 erklæret raske.

Coronavirusset blev første gang registreret i den kinesiske Hubei-provins i slutningen af 2019, men har siden januar spredt sig til resten af verden.

Europa har i ugevis været epicenter for epidemien. Her er der registreret mere end 34.000 dødsfald blandt coronapatienter.

Hårdest ramt er Italien, hvor flere end 700 coronapatienter det seneste døgn er døde. Det bringer det samlede antal døde med coronavirus op på knap 14.000.

Spanien er også hårdt plaget. Her er der det seneste døgn registreret 950 dødsfald, hvilket betyder, at Spanien nu har rundet 10.000 døde.

USA er nyt epicenter

Trods de dystre tal er der dog både i Italien og Spanien tegn på, at krisen har nået sit højdepunkt.

Et nyt epicenter kan meget vel blive USA, hvor der er bekræftet flere end 220.000 smittede. Det samlede antal døde rundede torsdag 5000, men USA's præsident, Donald Trump, advarer om, at antallet af dødsfald vil stige markant de kommende uger.

»Vi får et par uger, der starter omtrent nu, som bliver forfærdelige«, siger han ifølge AFP.

Vi får et par uger, der starter omtrent nu, som bliver forfærdelige

Også Storbritannien er hårdt plaget. Her er premierminister Boris Johnson en af de godt 34.000 briter, der er bekræftet smittet med virusset.

Fra sin isolation i embedsboligen i London annoncerede han torsdag planer om en massiv forøgelse af antallet af coronatest blandt briterne.

Planen er, at op mod 100.000 briter skal testes om dagen i slutningen af april.

I Rusland har præsident Vladimir Putin forlænget den periode, hvor russerne kan få løn uden at møde på arbejde til udgangen af april.

Det skete, efter at antallet af bekræftede smittetilfælde torsdag steg med 25 procent til godt 3500.

Ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix