Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Niaid/Ritzau Scanpix
Foto: Niaid/Ritzau Scanpix

Fire ud af fem virusramte er symptomfri i ny undersøgelse: »Hvis – og jeg understreger hvis – resultaterne er repræsentative, bliver vi nødt til at spørge, hvorfor alverden vi indfører nedlukning«

Testresultater indikerer, at virussen er overalt og sår tvivl om effekt af nedlukning ifølge professor.

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

En ny undersøgelse af coronapatienter i Kina kan ifølge forskere være et gennembrud i den måde, den globale coronapandemi bliver bekæmpet.

Undersøgelsen viser således, at langt de færreste, der bliver testet positiv for virussen, har symptomer.

Det fremgår af en artikel i det medicinske tidsskrift BMJ – British Medical Journal.

1. april begyndte kinesiske myndigheder at offentliggøre tal for, hvor mange coronapatienter der viser symptomer.

I de første 24 timer af undersøgelsen blev 166 personer testet positiv for virusset. Heraf havde kun 36 symptomer – altså lidt over 20 procent. Langt de fleste af de personer, der havde symptomer, var tilrejsende.

Kina har indført grundig test af alle personer, der ankommer til landet, af frygt for at spredningen eksploderer igen.

Kan drage tvivl ved nedlukning

Tom Jefferson, der er epidemiolog og forsker ved Oxford University, kalder resultaterne »meget, meget vigtige«. Det er dog for tidligt at konkludere noget, understreger han.

»Testgrundlaget er lille, og der vil komme mere data«, siger han.

»Men lad os sige, at tallene er repræsentative – selv med en fejlmargin på ti procent – så tyder det på, at virussen er overalt.

Tom Jefferson mener, at undersøgelsen kan være et gennembrud. Ikke mindst for de myndigheder, der over hele verden forsøger at bremse spredningen af virusset.

»Hvis – og jeg understreger hvis – resultaterne er repræsentative, bliver vi nødt til at spørge, hvorfor alverden vi indfører nedlukning«, siger Tom Jefferson til BMJ.

Opgørelsen står ifølge BMJ i kontrast til en rapport fra Verdenssundhedsorganisationen, WHO.

Her blev det i februar konkluderet, at »andelen af symptomfri smittetilfælde var uklar, men er tilsyneladende et sjældent fænomen, der ikke lader til at være en stor faktor i smittespredningen«.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden