0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Ny Labour-leder kritiserer Johnsons regering for coronaindsats

Storbritannien melder om 621 nye coronadøde. Der vil gå en uge eller to, før vi er ovenpå, siger sundhedschef.

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

I det seneste døgn er 621 mennesker, der var smittet med coronavirus, døde i Storbritannien.

Det meddeler det britiske sundhedsministerium søndag.

Det er et fald i forhold til døgnet inden, hvor 708 mennesker omkom som følge af smitten.

I alt er 4.934 mennesker nu døde i Storbritannien som følge af coronaudbruddet.

Lørdag beklagede Stephen Powis, direktør i det britiske sundhedsvæsen (NHS), at antallet af døde som følge af coronavirus fortsat er højt.

»Desværre vil det nok fortsætte over den næste uge eller to, indtil vi kommer ovenpå og får stoppet dette virus«, sagde han på en pressekonference i Downing Street lørdag.

I det britiske sundhedssystem er næsten 200.000 mennesker blevet testet for smitte med coronavirus. Af dem er knap en fjerdedel - 47.806 - testet positive, oplyser sundhedsministeriet i den daglige opgørelse.

Søndag lyder der samtidig kras kritik af regeringens indsats.

Keir Starmer, der lørdag blev valgt som ny leder af oppositionspartiet Labour efter Jeremy Corbyn, er søndag ude med en kritik af den konservative regerings håndtering af coronakrisen i Storbritannien.

Han skriver i en kommentar i The Sunday Times, at regeringen har begået 'alvorlige fejl'. Den har ikke sikret, at hospitalerne havde det nødvendige udstyr, og regeringen var længe om at komme i gang med at få test mulige smittede, skriver han.

I en undersøgelse, der er præsenteret af Royal College of Physicians søndag, siger omkring en fjerdedel af det adspurgte sundhedspersonale, at de ikke har tilstrækkeligt beskyttelsesudstyr til at udføre deres arbejde på betryggende vis.

Det skriver nyhedsbureauet dpa.

Omkring en femtedel siger i samme undersøgelse, at de på nuværende tidspunkt ikke er på arbejde, fordi de frygter, at de selv eller en kollega er blevet smittet med coronavirus.

ritzau

Annonce

Læs mere