0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

New Yorks guvernør: Vi er forbi corona-toppen

Antallet af indlæggelser i New York falder fortsat, men delstaten er den værst ramte i USA.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Scott Heins/Ritzau Scanpix
Foto: Scott Heins/Ritzau Scanpix
Internationalt

Coronaviruskrisen i New York - som er den værst ramte del af USA - er aftagende, siger guvernør Andrew Cuomo søndag.

»Vi er forbi toppen af krisen. Alt tyder på nuværende tidspunkt på, at krisen er aftagende«, siger Cuomo til journalister, som han mødte søndag.

»Hvorvidt denne udvikling fortsætter, afhænger af, hvad vi gør, men lige nu er krisen aftagende«, siger han.

Cuomo pointerer, at der i den kommende tid vil blive foretaget tusindvis af test.

I New York falder antallet af indlæggelser fortsat. Det var søndag faldet fra omkring 18.000 til 16.000, og antallet af patienter, som blev holdt i live af respiratorer var også faldende.

Antallet af dødsfald det seneste døgn er på 507, mens det samlede antal døde er oppe på 13.157 - omtrent en tredjedel af det samlede antal coronadødsfald i hele USA.

Cuomo og andre delstatsguvernører lægger stor vægt på at få testet langt flere for coronasmitte.

Mens situationen i New York er blevet lidt bedre, så er der fortsat stadig flere tilfælde i Maryland, Virginia og Washington D.C.

Situationen er også ved at blive kritisk i Boston og Chicago.

Adskillige delstater - deriblandt Ohio, Texas og Florida - har bebudet, at de vil genåbne deres økonomier delvist - måske den 1. maj eller tidligere. Men der er stadig udbredt forsigtighed.

Trumps retningslinjer for en genåbning anbefaler, at en delstat kan begynde en gradvis genåbning efter 14 dage med et faldende antal smittetilfælde.

ritzau