0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Mandel Ngan/Ritzau Scanpix
Foto: Mandel Ngan/Ritzau Scanpix

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Plads udenfor Det Hvide Hus omdøbes til Black Lives Matter Plaza

Et gadeskilt med 'Black Lives Matter Plaza' hænger nu på den plads, der brutalt blev ryddet tidligere på ugen.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Området udenfor Det Hvide Hus, hvor demonstranter har været samlet i over en uge nu i protest mod politivold og drabet på den sorte George Floyd, får nu et nyt navn.

Borgmesteren i Washington DC har besluttet, at området fremover skal hedde Black Lives Matter Plaza.

»Den del af 16th Street foran Det Hvide Hus hedder nu officielt Black Lives Matter Plaza, skriver borgmester Muriel Bowser på Twitter.

Hun deler samtidig en video, der viser kommunalarbejdere sætte et skilt op med det nye navn. Det sker til jubelråb og bifald fra de forsamlede demonstranter.

Det er det samme område, som politiet ryddede på brutal vis mandag, så præsident Donald Trump frit kunne spadsere de få hundrede meter fra Det Hvide Hus og til en brandskadet kirke.

Trump poserede foran St. John's Episcopal Church med en bibel i hånden for fotograferne. Men han udtalte sig ikke, og han bad ikke i kirken.

Politiet brugte tåregas og gummikugler mod fredelige demonstranter for at tvinge dem væk fra området inden præsidentens ankomst.

Omdøbningen af pladsen til Black Lives Matter Plaza ses som en protest imod Trumps hårde respons på demonstrationerne i kølvandet på George Floyds død.

Washington DC er det eneste sted, hvor der ikke er en guvernør, der beslutter, om Nationalgarden skal sættes ind. Her har Trump mulighed for at tage denne beslutning, og han har sat talrige militærpolitifolk ind mod demonstranterne.

Torsdag sagde borgmester Bowser på et pressemøde, at 'soldater, der kommer fra andre stater, skal ud af Washington DC'.

Fredag aften dansk tid langer præsidenten ud efter 'den inkompetente borgmester', som han skriver på Twitter.

Ifølge Trump 'slås hun nu med Nationalgarden, der reddede hende fra stor forlegenhed' i de seneste aftener.

»Hvis hun ikke behandler disse mænd og kvinder godt, henter vi en anden gruppe mænd og kvinder ind!«, skriver Trump, der ikke specificerer yderligere.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?