0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Tom Brenner/Ritzau Scanpix
Foto: Tom Brenner/Ritzau Scanpix

Trump presser på for at genåbne skoler og peger på Danmark

Danmark og andre lande har åbnet skoler uden problemer, påpeger Trump, der presser guvernører for at genåbne.

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

USA's præsident, Donald Trump, presser på for at få landets skoler til at genåbne i efteråret.

Det sker til trods for, at antallet af nye tilfælde af coronasmitte er stigende i flere amerikanske delstater.

Nu peger præsidenten på Danmark og andre nordeuropæiske lande som bevis på, at undervisningen kan genoptages uden risiko.

»I Tyskland, Danmark, Norge, Sverige og mange andre lande er skolerne åbne uden problemer«, skriver Trump på Twitter onsdag.

»Demokraterne tror, at det vil være politisk dårligt for dem, hvis amerikanske skoler åbner inden valget i november, men det er vigtigt for børnene. Måske bliver finansieringen strøget, hvis de ikke åbner!«, fortsætter præsidenten.

Kritiserer retningslinjer

Ansvaret for skolerne ligger i de enkelte delstater. Derfor er det i praksis uklart, hvad Trump kan gøre for at få dem genåbnet.

Også finansieringen ligger primært hos delstaterne, selv om den føderale regering giver tilskud.

Trump kritiserer i en anden besked de føderale sundhedsmyndigheders retningslinjer for genåbning af skolerne. De er 'meget strikse og dyre', skriver han.

Vil presse guvernørerne

Tirsdag havde Trump møder i Det Hvide Hus om at åbne skolerne igen. Han sagde, at han vil presse guvernørerne til at genåbne i efteråret.

Florida, hvor der sidder en republikansk guvernør, kom mandag med et påbud om, at skolerne skal genåbne til efteråret, når et nyt skoleår begynder. Men flere andre delstater tøver.

Natten til onsdag dansk tid registrerede USA den hidtil største stigning i antallet af nye smittetilfælde i løbet af 24 timer. Inden for det seneste døgn er 60.209 amerikanere testet positive for coronasmitte.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

  USA står over for et historisk vigtigt valg midt i coronakrisen. Og mens den demokratiske præsidentkandidat, Joe Biden, overhaler Trump i alle målinger, påstår præsidenten, at valgsystemet er korrupt, og at brevstemmer vil føre til massivt valgfusk. Trump sår tvivl om demokratiet, mens demonstranter tørner sammen i de amerikanske gader, så de mest bekymrede begynder at tale om borgerkrig.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.