0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

33 ansatte på skibet 'Roald Amundsen', der er en del af Hurtigruten i Norge, er bekræftet smittet med coronavirus. Ansatte og gæster, der har forladt skibet, er nu i karantæne.

33 besætningsmedlemmer er coronasmittet på norsk skib

154 besætningsmedlemmer og 60 gæster er i karantæne efter udbrud af coronasmitte på et norsk passagerskib.

Internationalt

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

33 ansatte på skibet 'Roald Amundsen', der er en del af Hurtigruten i Norge, er bekræftet smittet med coronavirus. 120 andre er blevet testet negativt.

Det bekræfter Hurtigruten lørdag.

Fire besætningsmedlemmer, der som de første fik bekræftet smitten, blev isoleret for flere dage siden.

Alle 154 besætningsmedlemmer, der stadig er om bord på skibet, er sat i karantæne. Det samme er omkring 60 gæster, der forlod skibet fredag. Karantænen gælder i ti dage, efter at man er gået fra borde.

Ingen af besætningsmedlemmerne viser tegn på sygdom, meddeler selskabet.

Universitetshospitalet i Tromsø oplyste fredag, at tre ansatte fra skibet var indlagt med covid-19. De er alle udenlandske statsborgere.

Skibet ligger nu i Tromsø uden gæster om bord.

En passager var blevet testet positiv

Man er nu i færd med at kontakte de passagerer og andre, der har sejlet med skibet i de seneste tre uger. Det drejer sig om 380 mennesker, skriver nyhedsbureauet dpa.

Hurtigruten blev onsdag varslet af den kommunale overlæge i byen Hadsel om, at en passager på den foregående sejlads var blevet testet positiv.

Selskabets direktør, Daniel Skjeldam, siger, at rederiet har fulgt alle internationale og nationale regler.

Selskabet har mange internationalt ansatte, og der er skrappe regler for, at de skal testes, inden de kommer til Norge, og i karantæne efter ankomsten, siger han.

'Roald Amundsen' lagde tidligt fredag morgen til kaj i Tromsø i det nordlige Norge, og de første tilfælde af smitte blev bekræftet senere på dagen.

Det 140 meter lange skib kan have 530 passagerer om bord.

ritzau

Annonce

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden