0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Udenrigsministeriet mangler overblik over danskere i Beirut

Der er onsdag aften ingen meldinger om dræbte eller tilskadekomne danskere i Beirut, men et overblik mangler.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Ihh/Ritzau Scanpix
Foto: Ihh/Ritzau Scanpix

Beirut har fået hjælp fra flere sider, her er det en tyrkisk hjælpeorganisation, som hjælper i Beirut, der tirsdag blev rystet af en stor eksplosion. Det skete kl 18 lokal tid.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Udenrigsministeriet har ikke fået meldinger fra libanesiske myndigheder om, at der skulle være danskere blandt de dræbte eller tilskadekomne efter tirsdagens eksplosion ved havnen i Beirut i Libanon.

Men lige nu er 'alt dog kaotisk', skriver Udenrigsministeriet på sin hjemmeside. Derfor mangler der et klart overblik.

Her oplyses det også, at man har sendt en meddelelse ud til de 241 danskere, der er registreret på danskerlisten for Libanon.

Man har været i kontakt med enkelte danskere, som selv har ringet hjem.

Ligeledes er den danske ambassade i Libanon i gang med at følge op på situationen og finde ud af, om der er danskere indlagt på hospitalerne.

Ødelæggelser i store dele af byen

Eksplosionen skete på et lager fyldt med 2750 ton sprængfarlig ammoniumnitrat. Ammoniumnitrat anvendes primært til at lave gødning. Men det kan også bruges til fremstilling af sprængstoffer.

Trykbølgerne forårsagede ødelæggelser i store dele af den libanesiske hovedstad.

Ritzau var tirsdag i kontakt med danske Amanda Flyvbjerg, der bor i Beirut. Hun kunne fortælle, at hendes lejlighed og de fleste andre bygninger havde fået knust ruderne, selv om den lå et par kilometer væk fra selve eksplosionen.

Onsdag har Udenrigsministeriet oplyst, at man sender 600 beskyttelsesdragter afsted til Libanon. Man støtter også med 12 millioner kroner. Pengene går til nødhjælpsarbejdet i Beirut efter eksplosionen.

Den seneste melding fra Libanons sundhedsministerium er, at antallet af dræbte ved katastrofeeksplosionen i Beiruts havn er på mindst 135.

Omkring 5000 blev såret.

Katastrofen skete på et tidspunkt, hvor Libanon er kastet ud i landets værste økonomiske og politiske krise siden borgerkrigen fra 1975 til 1990.

ritzau

Læs mere: