0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

    Alt om Præsident­valg i USA

Danmark sender specialister til Beirut efter eksplosion

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) vil ikke afvise yderligere hjælp

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Joseph Eid/Ritzau Scanpix
Foto: Joseph Eid/Ritzau Scanpix

Danmark er ikke det eneste land, der sender folk til Libanon for at hjælpe med oprydningen efter tirsdagens eksplosion i Beirut. Her ses franske redningsarbejdere i aktion.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Danmark sender to specialister fra Beredskabsstyrelsen til Beirut, efter at en stor eksplosion for få dage siden ramte byens havn. Det fortæller forsvarsminister Trine Bramsen (S).

Specialisterne skal hjælpe til i FN' og EU's koordinationsenheder. Ministeren ønsker ikke komme ind på de konkrete arbejdsopgaver.

»Det er fælles koordinationsenheder, som sidder og vurderer, hvad der mangler af hjælp, og så byder vi ind med alt det, vi kan tilbyde. Det er altså de her ting, der på nuværende tidspunkt er ytret ønsker om, og som vi derfor har skyndt os at sende afsted«, siger Trine Bramsen.

Den ene specialist tog afsted torsdag, mens den anden tager afsted i dag. Danmark har allerede doneret 600 kemikaliebeskyttelsesdragter til Libanon efter den store eksplosion, som tirsdag ramte landet.

Eksplosionen har foreløbig kostet 154 mennesker livet, mens over 5.000 er blevet såret. For 120 af dem er tilstanden kritisk.

Den voldsomme eksplosion blev udløst af en brand, som antændte 2750 ton ammoniumnitrat, der blev opbevaret i en lagerbygning.

Årsagen til eksplosionen er endnu uklar. Det er dog kommet frem, at de mange ton eksplosivt materiale blev opbevaret uforsvarligt. 16 personer er tilbageholdt som led i efterforskningen.

Udelukker ikke yderligere hjælp

Ud over de to specialister har Danmark også doneret 600 kemikaliebeskyttelsesdragter til Libanon efter eksplosionen, og Udenrigsministeriet har tildelt Red Barnet 1,2 millioner kroner til at hjælpe børn i landet.

Ministeren vil ikke afvise, at der kan komme yderligere hjælp til Beirut:

»Det er derfor, at vi har de her stærke koordineringsmekanismer. Det er for at sikre, at der ikke kommer bidrag afsted, som ender med ikke at være en hjælp, eller hvor der er noget, som ligner. Jeg vil ikke afvise, at vi kommer til at sende yderligere bidrag. Vi har andre typer bidrag, vi kan sende afsted, men det afhænger af, hvad der er behov for«.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts