0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

    Alt om Præsident­valg i USA

»Situationen er ude af kontrol«: Norsk kommune lukker ned på grund af coronasmitte

Alle sociale sammenkomster er blevet forbudt, siger kommunens politiske ledere søndag aften.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Lise Åserud/Ritzau Scanpix
Foto: Lise Åserud/Ritzau Scanpix

Den norske kommune Indre Østfold lukker ned på grund af coronaudbrud. Det sker dagen efter, at Norge registrerer største smittestigning siden april.

Internationalt

Den norske kommune Indre Østfold, som ligger lidt syd for Oslo, lukker ned på grund af et corona-smitteudbrud. De seneste dage er knap 60 mennesker konstateret smittet i kommunen, som har en befolkning på lidt under 45.000 indbyggere.

»Alle sociale sammenkomster er blevet forbudt«, oplyste kommunens politiske ledere ved at pressemøde søndag aften.

»Forbuddet gælder både socialt samvær i privat regi og besøg mellem forskellige familier og blandt venner. Det gælder fra og med klokken 22 søndag aften og er i første omgang indført for en uge. Indre Østfold kommune tager nu de allerstærkeste virkemidler i brug for at bremse udviklingen«, siger ordfører Saxe Frøshaug fra Senterpartiet.

Han understreger, at mange er blevet smittet inden for det, som folk opfatter som »trygge rammer«.

»Vi må ikke miste fokus et eneste sekund«, siger han.

Situationen er ude af kontrol

Kommuneoverlæge Jan Børre Johansen siger, at der bliver testet mellem 200 og 250 personer hver dag i kommunen.

»Vi har i dag registreret 12 nye tilfælde, og der er dermed i alt 59 personer, som er bekræftet smittet i de seneste dage«, siger Johansen.

Saxe Frøshaug betegner situationen som »ude af kontrol«, og han siger, at der ventes yderligere tilfælde i de kommende dage.

Han forklarer, at mange af de smittede har haft meget få symptomer, og at der derfor kan være mange, som er smittet uden at vide det.

»Jeg vil opfordre regeringen til igen at lukke grænsen til Sverige, indtil situationen er under kontrol i begge lande«, siger Saxe Frøshaug, som mener, at mange af de smittede har været i Sverige eller andre steder i udlandet.

Kommunen holder biblioteker, idrætsanlæg, sportshaller og svømmehaller lukkede i august.

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter