0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

    Alt om Præsident­valg i USA

Tyske betjentes hjem ransaget i sag om »den værste og mest frastødende form« for nazipropaganda

200 tyske politifolk har i sag om nazistisk propaganda gennemført razziaer mod kolleger på 34 politistationer.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

200 tyske politifolk har i en sag om spredning af nazistisk propaganda gennemført razziaer mod 34 politistationer og politibetjentes private hjem.

Det oplyser indenrigsministeren i Nordrhein-Westfalen - Tysklands mest befolkningsrige delstat.

De opsigtsvækkende razziaer, der fandt sted onsdag, er en del af den tredje sag om ekstremisme i Tysklands politi og militær inden for kort tid.

Delstats-indenrigsminister Herbert Reul, siger, at razziaerne, som også omfattede flere politifolks private hjem, var rettet mod 11 hovedmistænkte.

De mistænkte menes at have spredt over 100 nynazistiske billeder i grupper på beskedtjenesten WhatsApp. Det er blandt andet fotos af hagekors, af Adolf Hitler og et digitalt bearbejdet foto af en flygtning i et gaskammer i en koncentrationslejr.

»Der er tale om den værste og mest frastødende form for hadpropaganda, som opildner til racehad«, siger Reul.

Ministeren venter, at efterforskningen vil afsløre flere chats med stødende indhold.

I alt 29 politibetjente står over for disciplinærsager og er blevet suspenderet indtil videre.

Tyske elitesoldater også taget i nazisympati

En talsmand for det føderale indenrigsministerium i Berlin kalder sagen ’stærkt foruroligende’. Ministeriet kræver en hurtigt og effektiv efterforskning for at få fastslået omfanget af højreekstremes infiltration af politiet.

»Dette stiller politiet i hele Tyskland i et dårligt lys. Det er et slag i ansigtet på politibetjente, som dagligt har demonstreret deres store loyalitet over for det frie demokrati under vanskelige omstændigheder«, siger ministeriets talsmand, Steve Alter.

Aktionen i Nordrhein-Westfalen kommer efter, at det tyske forsvarsministerium i juni officielt opløste dele af den tyske hærs elitestyrke KSK efter flere episoder om nazistiske holdninger hos nogle af dens medlemmer.

I juli blev en politimand og hans kone mistænkt for at stå bag trusselsbreve. Brevene var blevet sendt til politikere og andre personer med underskriften ’NSU 2.0’ - en nazistisk undergrundsgruppe, som udførte mindst ti drab i årene 2000-2007.

/ritzau/AFP

ritzau

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce