0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

USA når frem til milliardaftale om lån med syv flyselskaber

USA's finansministerium er enig med flyselskaber om milliardlån. Det vides ikke, om fyringer kan undgås.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

USA's finansministerium er tirsdag lokal tid nået frem til en aftale om lån for flere milliarder med syv store amerikanske flyselskaber.

Som en del af den coronahjælpepakke, der blev vedtaget af Kongressen i marts, bliver der givet lån for i alt 25 milliarder dollar svarende til godt og vel 158 milliarder danske kroner.

I en meddelelse fra finansministeriet specificeres det ikke, om aftalerne med flyselskaberne vil være nok til at undgå store fyringsrunder hos United og American Airlines.

Også Alaska Airlines, Frontier Airlines, JetBlue, Hawaiian Airlines og SkyWest Airlines er en del af aftalen. Delta og Southwest Airlines er ikke en del af aftalen.

Siden marts har flyselskaber måttet lade deres maskiner stå på jorden for at begrænse tabene, mens coronapandemien stort set har sat en stopper for internationale rejser.

Titusindvis af ansatte har accepteret orlov uden løn

Mens USA's økonomi gradvist er genåbnet, har flyselskaberne haft svært ved at overbevise kunder om at genoptage deres indenrigsrejsevaner fra før virusset.

»Vi er tilfredse med at kunne give lån, der vil støtte en afgørende industri, samtidig med at der sikres en passende kompensation til skatteyderne«, siger finansminister Steven Mnuchin i en meddelelse.

Mnuchin opfordrer samtidig Kongressen til at forlænge en række støtteprogrammer for jobs på tværs af flyindustrien.

Selskaberne har været i forhandlinger med finansministeriet siden juli. Der vil være flere betingelser for udbetaling af lånene, blandt andet at der skal opretholdes et vist antal jobs. Der vil også være krav til lønnen.

Flyselskaber har tidligere indgået aftaler med fagforeninger for at fordele arbejdet mellem de ansatte. Titusindvis af ansatte har accepteret orlov uden løn samt tidlige pensionspakker for at undgå, at ansatte skulle fyres ufrivilligt.

Før tirsdagens udmelding oplyste American Airlines dog, at selskabet ville blive nødt til at skære op mod 19.000 stillinger.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere