0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

    Alt om Præsident­valg i USA

837.000 amerikanere meldte sig ledige i sidste uge

Cheføkonom i Dansk Industri: Nye tal viser, at det amerikanske arbejdsmarked er i bedring.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Carlo Allegri/Ritzau Scanpix
Foto: Carlo Allegri/Ritzau Scanpix
Internationalt

837.000 amerikanere meldte sig ledige i sidste uge. Det er en del færre end de 850.000 nye ledige, økonomerne på forhånd havde ventet. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Ugen før var antallet 873.000.

Cheføkonom Allan Sørensen i Dansk Industri siger, at tallene viser, at det amerikanske arbejdsmarked er i bedring.

»Antallet af nytilmeldte ledige er på det laveste niveau i 28 uger. Det amerikanske arbejdsmarked bevæger sig i den rigtige retning - bare ikke særligt hurtigt«, siger han og tilføjer:

»Amerikanerne har nu haft 28 uger i træk med flere nyledige end under de værste uger af finanskrisen«.

Ledigheden toppede i uge 19 på 17,1 procent.

»Ledigheden er blevet halveret siden den toppede i starten af maj, men ligger dog fortsat på et uhørt højt niveau«, siger Allan Sørensen.

»Der er heldigvis flere, der hyrer end fyrer, og derfor falder den samlede ledighed. Men så længe antallet af nyledige stadig ligger på et historisk højt niveau, så går det langsomt med at få alle de ledige tilbage i job«.

»Det er afgørende for amerikansk økonomi, at endnu flere forlader ledighedskøen. Høj ledighed gør forbrugerne usikre og tilbageholdne, og det kan svække privatforbruget, som er den helt store motor i amerikansk økonomi«, siger Allan Sørensen.

Amerikanerne har over det seneste år købt danske varer og tjenester for 161 milliarder kroner. Dermed overgår USA nu Tyskland som Danmarks største eksportmarked.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter