0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Japan overvejer at erklære krisetilstand for Tokyo

Ny bølge af smitte i Japan kan betyde, at der indføres særlige restriktioner for Tokyo, siger premierminister.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Behrouz Mehri/Ritzau Scanpix
Foto: Behrouz Mehri/Ritzau Scanpix
Internationalt

Japans regering overvejer at erklære krisetilstand for millionbyen Tokyo og området omkring hovedstaden. Det skyldes, at antallet af smittetilfælde med coronavirus er stigende og belaster sundhedsvæsnet, siger Japans premierminister, Yoshihide Suga, på en pressekonference mandag.

Den 31. december registrerede Japan 4.250 nye smittetilfælde. Det er det højeste antal i landet på et døgn siden pandemiens begyndelse. På grund af den nye bølge af smitte anmodede styret i Tokyo og tre omkringliggende præfekturer den nationale regering om at erklære krisetilstand. Det har premierminister Suga indtil videre modsat sig på grund af de mulige skadelige konsekvenser for Japans økonomi.

Som midlertidige foranstaltninger er restauranter og karaokebarer i Tokyo dog blevet opfordret til at lukke to timer tidligere end normalt om aftenen, mens barer skal lukke klokken 19.

»Selv under de tre dages nytårsferie var der ingen nedgang i smittetilfælde i Tokyo-området«, siger Suga på pressemødet, der markerer den politiske indledning på 2021.

»Vi følte, at der var behov for et stærkere budskab«, siger Suga med henvisning til overvejelsen om at indføre krisetilstand.

Han oplyser ikke, hvornår regeringen vil træffe en beslutning, eller hvilke restriktioner det vil medføre.

Kan koste 147.000 japanere jobbet

Ifølge premierministeren stammer mange af de nye smittetilfælde sandsynligvis fra restauranter og regeringens opfordring til restauranter i Tokyo-regionen om at lukke klokken 20 – frem for 22 – bør bidrage til at nedbringe antallet af nye tilfælde.

I foråret blev skoler og ikke-vitale forretninger lukket ned, da Japan første gang under pandemien erklærede krisetilstand. Den varede i over en måned. En tilsvarende lang nedlukning for Tokyo-området kan skære 0,5 procent af Japans bruttonationalprodukt, estimerer økonom Toshihiro Nagahama fra Dai-ichi Life Research Institute.

»Bnp-tabet kan betyde, at 147.000 personer mister deres job«, skriver han i et analysenotat.

ritzau

Annonce

Læs mere