0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Norsk indsatsleder: »Vi tror stadig på, at vi kan finde overlevende«

Tre er fortsat savnet i Gjedrum - fem døgn efter jordskred. Der er stadigt håb om at finde dem i live.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Terje Pedersen/Ritzau Scanpix
Foto: Terje Pedersen/Ritzau Scanpix

Selv om der er gået fem døgn siden jordskreddet i den norske by Ask, har redningsarbejderne ikke opgivet håbet om at finde overlevende.

Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
Internationalt
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Indsatsleder Roger Pettersen, som leder redningsarbejdet efter et jordskred i den norske by Gjerdrum, siger mandag – fem døgn efter ulykken – at der stadig er håb om at finde overlevende.

»Eftersøgningerne i nat har været resultatløse, men vi tror stadig på, at vi kan finde overlevende«, siger Pettersen.

Efter jordskreddet, der skete natten til den 30. december, blev 10 personer meldt savnet. Syv af dem er fundet omkommet. Tre er fortsat savnet. Fem af de syv fundne er identificeret.

Gunnar Farstad, som er med i ledelsen af eftersøgningsindsatsen, sagde sent søndag, at ofre for ulykken kan ligge i luftlommer under jordmasserne. Han henviste til, at der er eksempler fra andre katastrofer i verden, hvor ofre har overlevet længere, men det har været ved højere temperaturer. Men de kan ligge i hulrum, som også virker som isolering.

Kulden er et problem

Redningsarbejdet blev indledt igen mandag morgen efter nogle timers pause. Mandskabet arbejder frem til 16.00 mandag eftermiddag, hvor afløsere tager over.

»Kulden i området arbejder imod redningsmandskabet«, erkender Halvard Stave, som er medisinsk leder for sundhedsvæsnets arbejde i området.

»Vi har været meget tydelige med de råd, som vi har givet til politi og brandfolk. Så længe, der er hulrum tilgængelige i jordmasserne, hvor de savnede kan have opholdt sig, så længe er det muligt at overleve. Vi er nødt til at søge i alle hulrum, før vi afslutter redningsindsatsen«, siger Stave.

Også forsvaret og politiet er sat ind i redningsindsatsen. Ud over foreløbigt 7 dødsofre, 3 savnede og 10 kvæstede resulterede jordskreddet også i, at 9 bygninger med i alt 31 boliger er blevet ødelagt, skriver VG.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere