0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

WHO: Smitteudbrud i Wuhan var muligvis langt større end antaget

WHO vil have adgang til hundredtusindvis af blodprøver fra Wuhan. Noget tyder på, smitteudbrud var omfattende.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Hector Retamal/Ritzau Scanpix
Foto: Hector Retamal/Ritzau Scanpix
Internationalt

Sundhedseksperter fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO) vendte for nylig hjem fra en undersøgelsestur i Wuhan, hvor udbruddet med coronavirus antages at være startet i december 2019.

Med sig hjem har de blandt andet en formodning om, at udbruddet i december 2019 var mere omfattende, end man hidtil har kendt til.

Det fortæller lederen af WHO-holdet, Peter Ben Embarek, til mediet CNN.

»Virusset cirkulerede bredt i Wuhan i december, hvilket er et nyt fund«, siger han.

Desuden fandt eksperterne ud af, at der allerede i december var over 12 varianter af virusset i Wuhan.

Kinesiske forskere præsenterede holdet for 174 smittetilfælde fra december. De 100 blev bekræftet i laboratietest. De resterende 74 blev konstateret gennem patienternes symptomer.

Tallene betyder, at mere end 1.000 personer sandsynligvis var smittet i december«, siger Peter Ben Embarek til CNN.

Kina har meddelt, at man vil være transparente i forbindelse med WHO’s undersøgelser. Men ifølge WHO var det ikke muligt at få adgang til hundredtusindvis af blodprøver fra Wuhan, som WHO gerne vil analysere.

»Der er omkring 200.000 prøver, som i øjeblikket er sikret, og som kan bruges til et nyt studie. Det ville være mere end fantastisk, hvis vi kunne arbejde med det«, siger Peter Ben Embarek.

Med på turen var også danske Thea Kølsen Fischer. Hun er forskningschef på Nordsjællands Hospital og tilknyttet Københavns Universitet som ekspert i virusepidemier.

Gruppens besøg var på forhånd politisk omdiskuteret. USA har eksempelvis beskyldt Kina for at dække over omfanget af smitteudbredelse og manglende indgreb i de første dage af 2020.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere