0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Anders Tegnell har fået AstraZeneca-vaccine for at »sende et vigtigt signal«

Statsepidemiolog Anders Tegnell vil sende et signal om, at AstraZeneca sagtens kan bruges til ældre personer.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
TT News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: TT News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix
Internationalt

Den svenske statsepidemiolog Anders Tegnell har fået første stik med coronavaccinen fra svensk-britiske AstraZeneca.

Det siger han til den svenske avis Corren.

AstraZeneca-vaccinen, som Danmark har fjernet fra sit vaccinationsprogram, anbefales i Sverige til personer på 65 år og derover.

»Jeg vil gerne sende et vigtigt signal om, at AstraZeneca er en glimrende vaccine for personer på 65 år og derover«, lyder det fra Tegnell.

65-årige Anders Tegnell er statsepidemiolog hos den svenske sundhedsstyrelse, Folkhälsomyndigheten.

Han blev særligt sidste forår et kendt ansigt, da han var med til at tegne den svenske strategi i kampen mod coronavirus. Sverige havde noget mere lempelige restriktioner end i store dele af resten af Europa.

AstraZeneca-vaccinen er blevet droppet af Danmark, mens en del andre lande har indført særlige aldersgrupper for brug af vaccinen.

Årsagen er en bekymring for mulige alvorlige bivirkninger. Det drejer sig om sjældne tilfælde af blodpropper med et lavt antal blodplader.

ritzau

Annonce

Læs mere