Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Dansk gidsel frigivet i Syrien

Fem medarbejdere fra Læger uden Grænser er frie efter kidnapning.

Mellemøsten
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En dansk medarbejder fra Læger uden Grænser og vedkommendes fire kolleger, der siden 2. januar har været tilbageholdt i Syrien, er blevet frigivet.

Det skriver Læger uden Grænser i en pressemeddelelse(eksternt linkt).

I over fire måneder har de fem medarbejdere været tilfangetaget. De arbejdede i det nordlige Syrien på en medicinsk klinik, der tilbød hjælp til den hårdt ramte syriske befolkning, der lever midt i en borgerkrig.

Læger uden grænser suspenderer projekter

Tre af de fem gidsler blev allerede frigivet den 4. april, mens de sidste to - herunder det danske gidsel - blev frigivet i går.

»Vi er meget glade og lettede over at alle vores kollegaer endelig er blevet frigivet, heriblandt vores danske kollega, som nu er ved at blive genforenet med sin familie. Det er utrolig rart at vide, at de er i god behold. Vi er dog også oprørte over den kyniske handling, der betyder, at den hårdt ramte befolkning afskæres fra den hjælp, de desperat har brug for«, siger Michael Gylling Nielsen, direktør i Læger uden Grænser i Danmark, i pressemeddelelsen.

Kidnapningen har fået organisationen til at lukke tre suspenderede projekter i Jabal Akkrad-regionen i det nordvestlige Syrien, fordi det simpelthen er for farligt at arbejde for lægerne i landet.

LÆS MERE

Læger uden Grænsers internationale præsident, Joanne Liu, udtrykker også dyb bekymring for Læger uden Grænsers fremtidige tilstedeværelse i landet:

»Hændelsen viser den totale mangel på respekt for civile, der hersker i Syrien i dag. Mens millioner af syrere har brug hjælp for at overleve, afvises idéen om uafhængig og neutral humanitær tilstedeværelse fuldstændig af nogle af de stridende parter i konflikten«, siger Joanne Liu, Læger uden Grænsers internationale præsident.

Syrien hærges af kidnapninger

Borgerkrigen i Syrien har blottet landet som et åbent sår og har sendt over seks millioner syrere på flugt fra deres eget hjem. Hospitalsvæsnet i landet er for længst brudt sammen, og over ni millioner har akut behov for humanitær hjælp.

Krigen har kostet 140.000 døde og en halv million sårede. 3 millioner huse er blevet ødelagt.

Den desperate situation for indbyggerne i landet, samt de fragmentariske fronter, der kæmper mod hinanden, har gjort landet til et af de farligste steder for nødhjælpsarbejdere og journalister.

Frigivelsen af de fem medarbejdere fra Læger uden Grænser er derfor heller ikke et enestående tilfælde.

Så sent som i marts vendte den danske journalist Jeppe Nybroe ligeledes hjem efter at have været blevet kidnappet og holdt tilfangetaget i Syrien.

Han blev holdt fanget sammen med en libanesisk journalist i fire uger og har efterfølgende fortalt om opholdet i de danske medier, der har berørt ham dybt.

LÆS MERE

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden