0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Trump advarer om mange dødsfald og sætter hæren ind: »Dette vil sandsynligvis være den hårdeste uge. Der vil være meget død«

Det globale antal dødsfald har oversteget 60.000, mens USA har flest smittetilfælde af alle lande.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Sarah Silbiger/Ritzau Scanpix
Foto: Sarah Silbiger/Ritzau Scanpix
USA

Den amerikanske præsident, Donald Trump, advarer om en drastisk stigning i dødsfald relateret til coronavirus de kommende dage.

Donald Trump siger på et pressemøde sent lørdag aften dansk tid, at amerikanerne går ind i en af de hårdeste uger med »mange dødsfald«.

»Dette vil sandsynligvis være den hårdeste uge. Der vil være meget død«, siger Trump på pressemødet.

Samtidig siger han, at USA ikke kan forblive lukket ned.

»Afbødningen fungerer, men igen, vi kan ikke ødelægge vores land. Jeg har sagt det fra begyndelsen – kuren må ikke være værre end problemet«, siger Trump.

Hæren sættes ind

På pressemødet oplyste Donald Trump også, at USA's regering vil indsætte et stort antal militært personel i de amerikanske delstater for at hjælpe dem med at håndtere udbruddet af coronavirus. Blandt andet vil tusind personer fra militæret sendes til New York City, heriblandt militære læger og sygeplejersker.

»Vi sender en enorm mængde militær ind for at hjælpe«, siger Trump.

New York City er epicentret for coronaudbruddet i USA. Tidligere lørdag meddelte delstatens guvernør, Andrew Cuomo, at delstaten New York i løbet af et enkelt døgn har registreret 630 dødsfald som følge af coronavirus.

Med meldingen om, at militære læger indsættes, lader et opråb fra borgmesteren i New York City, Bill de Blasio, tidligere denne uge til at være blevet hørt – i hvert fald i et vist omfang.

Har bestilt 180 millioner masker

De Blasio kaldte situationen i storbyen for et »ekstraordinært kapløb med tiden« og har flere gange sagt, at den føderale regering bør bidrage med medicinsk uddannet personale fra militæret.

»Vi har at gøre med en fjende, der dræber tusindvis af amerikanere, og mange mennesker dør, som ikke behøver at dø«, sagde de Blasio fredag ifølge Reuters på et pressemøde.

»Du kan ikke sige, at hver delstat står for sig selv, at hver by må klare sig selv. Det er ikke USA«.

Ifølge Trump vil USA også tage den særlov i brug, der kan give regeringen mulighed for at beordre firmaer til at fremstille bestemte varer i krisetider. USA's føderale katastrofeagentur, Fema, har bestilt 180 millioner ansigtsmasker. Myndighederne taler med virksomheden 3M for at se, om de kan levere det, siger Trump ifølge den britiske tv-station BBC.

»Vi vil have dem til at hjælpe vores land. Vi har brug for maskerne, og vi vil ikke have, at andre mennesker får dem. Man kan kalde det gengæld«, siger præsidenten ifølge BBC.

Over 8.000 døde i USA

Samtidig har det samlede antal af coronadødsfald globalt oversteget 60.000, viser en opgørelse fra Johns Hopkins University, der dagligt opdaterer tallene på baggrund af coronasituationen i hele verden.

Milliarder af mennesker over hele verden lever under en eller anden form for nedlukning. Omkring halvdelen af jorden er begrænset til hjemmet, også når det gælder arbejde og skole. Virksomheder er lukket, hvilket giver enorme omkostninger for den globale økonomi.

I USA er over 8.000 coronapatienter døde, viser en opgørelse fra Johns Hopkins University. Mere end 300.000 personer i USA er desuden blevet testet positive for coronavirus. Heraf er omkring 14.000 erklæret raske igen. USA er det land i verden med flest smittetilfælde, mens Italien har registreret flest dødsfald med over 15.000 omkomne.

Ifølge en prognose fra Det Hvide Hus vurderes det, at pandemien kan koste mellem 100.000 og 200.000 amerikanere livet.

ritzau

Læs mere:

Annonce


Læs mere

Annonce

For abonnenter