0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Politiet beder Nationalgarden om at blive i Kongressen

USA’s forsvarsministerium er blevet anmodet om at forlænge udstationeringen af Nationalgarden i Kongressen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix
Foto: Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

Så sent som torsdag blev politikere og ansatte i Kongressen rådet til at holde sig væk fra kongresbygningen i Washington, D.C., fordi myndighederne frygtede et nyt angreb fra tilhængere af Donald Trump.

USA
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
USA
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Da tilhængere af den tidligere amerikanske præsident Donald Trump 6. januar stormede Kongressen i USA’s hovedstad, Washington, D.C., blev der sendt soldater fra Nationalgarden afsted for at hjælpe den trængte politistyrke. Siden har Nationalgarden været i området ved Kongressen, og nu beder det særlige kongrespoliti Nationalgarden om at blive et stykke tid endnu, siger John Kirby, talsmand for Pentagon, USA’s forsvarsministerium.

John Kirby oplyser, at politiet i Kongressen har anmodet Nationalgarden om at blive og siger, at det nok er i en tidsramme på »nogle måneder«.

Talsmanden fortæller ikke, hvilken trussel der måtte være mod Kongressen. Men Yogananda Pittman, fungerende chef for politistyrken i Kongressen på Capitol Hill, sagde i februar, at ekstremistiske grupper forsøger at hindre, at Joe Biden, der har afløst Trump som præsident, måske holder en State of the Union-tale.

Der er endnu ikke klart, om Biden har tænkt sig at holde den traditionsrige tale om nationens tilstand. Det er ikke et krav, at præsidenter holder den, og ingen af de seneste seks præsidenter har gjort det samme år, som de er blevet indsat. Når talen holdes, sker det i Kongressen for begge kamre, Repræsentanternes Hus og Senatet.

Efter stormen på Kongressen er der rejst afspærringer for at beskytte kongresbygningen. Omkring 5.000 soldater fra Nationalgarden er mobiliseret og klar til at rykke ud for at hjælpe politiet. Deres nuværende mission udløber imidlertid den 12. marts.

Hver delstat i USA har en nationalgarde, som den kan indsætte, hvis det er nødvendigt. Det kan skyldes trusler eller i forbindelse med naturkatastrofer. Washington, D.C., er imidlertid ikke en delstat, så i det her tilfælde er det Forsvarsministeriet, som er kommet til hjælp med Nationalgarden.

ritzau

Læs mere:

Annonce

Læs mere