0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Høringsportalen giver borgerne indflydelse: Vi har gennemskuet fiskepindene

Skal pizzaer deklareres? Hvordan bør vi bære kalkuner? Få indflydelse gennem Høringsportalen.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Kalkuner skal bæres under kroppen ved det ene ben, hedder det i de nye regler. Man må formode, at det er fuglens anatomi, der sigtes til.

Bagsiden
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Bagsiden
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Et sandt demokrati lytter til sine borgere, og intet sted bliver der lyttet ret meget mere end på Høringsportalen på nettet. Her kan enhver gå ind og give sit besyv med, så love og bekendtgørelser bliver så gode som overhovedet muligt til gavn for os alle – adressen er hoeringsportalen.dk. Myndigheder og organisationer bliver spurgt direkte, hvis de vil blive berørt af nye regler, men ved hvert enkelt af de mange forslag er det nemt at finde kontaktoplysninger, så man kan være med til at dreje love og regler i den rigtige retning, inden de træder i kraft.

Bagsiden er for eksempel ikke helt sikker på, at man uden videre bør ændre sundhedsloven, så det henførende stedord ’der’ skiftes ud med ’som’ i paragraf 42 a, stk. 6 og igen i paragraf 222, stk. 1. Vi kan også have vores tvivl om det hensigtsmæssige i, at ’desuden’ i paragraf 157a stk. 11 ændres til ’endvidere’. Både ’der’ og ’desuden’ er dejlige dagligdags ord, men det kan Sundheds- og Ældreministeriet så få at vide, inden ændringerne skal træde i kraft.

Vi har derimod ingen indvendinger mod den løfteteknik, der skitseres i paragraf 6 i bekendtgørelsen om hold af kalkuner. Sandt at sige har vi ikke den store erfaring på området, men de skitserede regler om diagonal løfteteknik forekommer umiddelbart hensigtsmæssige for såvel fjerkræ som bærer.