0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

NØVLING UDEN SKOLEPSYKOLOG

ATS
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

NØVLING UDEN SKOLEPSYKOLOG
Nøvling Centralskole sender ikke hvert fjerde barn til skolepsykolog, sådan som andre folkeskoler gør.

»Vi har ikke nogen skolepsykolog, og vi har derfor heller ingen elever med psykologiske problemer«, oplyser kommunelærer A. Svendsen.

»Jeg oplever naturligvis fra tid til anden uvorne børn, der har svært ved at sidde stille, når jeg viser film som 'Hvalen - havets mastodont', 'Muldvarpen - den underjordiske arbejdsmand' og 'Gazellen - savannens hurtigløber', som ellers rummer en fortræffelig skildring af disse vævre dyrs levevis. Også min kollega Alma Eriksen oplever, at visse elever afbryder undervisningen med upassende tilråb, når hun gennemgår den menneskelige forplantning på de anskuelsestavler, som skolen anskaffede i dyre domme i starten af 1950’erne«.

»Men der er jo ingen grund til at have en skolepsykolog til at tage sig af den slags. Vi nøjes med at sende eleverne ned til vores pedel, Arne Nielsen, som har sat dem til forskelligt manuelt arbejde«.

»Ordningen har været en stor succes for skolen, som på denne måde har knyttet det pædagogiske aspekt sammen med det praktiske. Og jeg kan afsløre, at ikke mindst Arne Nielsen har været glad for de elever, vi har sendt ned til ham. Som pedel på en stor skole som Nøvling Centralskole er der rigeligt at se til, og det kan være svært at overkomme det hele. Derfor har vi lærere da også jævnligt givet Arne en hjælpende hånd ved at sende elever ned, som måske ikke havde begået de helt store forseelser, men som på den anden side ikke ville tage skade af lidt manuelt arbejde«.

»Eleverne har blandt andet hjulpet Arne med at feje gården, løfte tunge ting og fjerne mælkebøtter i inspektørboligens have, og der er ingen tvivl om, at vi kan takke dette pædagogiske tiltag for, at netop Nøvling Centralskoles inspektørhave flere år i træk er blevet kåret som den smukkeste af Skoleinspektørforeningen. Der har ved disse lejligheder været bragt billeder af haven i fagbladet Folkeskolen, hvilket har været en uvurderlig reklame for såvel skolen som for vore pædagogiske principper«.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.