0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Analyse: Nu slutter USA sig til Margrethe Vestagers armlægning med techgiganter

Amerikanske politikere og anklagere har meldt sig ind i forsøget på at få USA’s techgiganter under kontrol.

Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
Viden og Tech analyser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Viden og Tech analyser
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Da 50 distriktsanklagere fra det meste af USA i denne uge annoncerede, at de nu går ind i en større undersøgelse af, om techgiganterne Facebooks og Googles monopolstilling, kastede de sig også ind i et endnu større opgør: Et opgør, der kan blive definerende for det 21. århundredes vestlige kapitalisme.

Distriktsanklagernes skridt udstiller nemlig, at EU og den danske EU-kommissær Margrethe Vestager ikke længere står alene i armlægningen med den lille gruppe af amerikanske techgiganter, der i løbet af få år har løbet alt fra vores skattesystemer til vores privatliv, arbejdsmarked og fri markedskonkurrence over ende. Opgøret har for alvor bredt sig til USA.

Såvel den amerikanske kongres som USA’s justitsministerium har lige nu gang i undersøgelser af techgiganterne, og så sent som i juli idømte de amerikanske konkurrencemyndigheder Facebook en bøde på cirka 34 milliarder kroner for at krænke folks privatliv. Og nu kommer så de 50 distriktsanklagere.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Podcasts

Annonce