Darwin kunne være fyldt 200 år i dag. Samtidig er det 150 år siden, at han udgav den epokegørende bog »Arternes oprindelse«.
Foto: ROGER-VIOLLET/ROGER-VIOLLET

Darwin kunne være fyldt 200 år i dag. Samtidig er det 150 år siden, at han udgav den epokegørende bog »Arternes oprindelse«.

Viden og tech

Danskerne holder med Darwin

Mens flertallet af amerikanerne tror på, at Gud skabte jorden, er det kun få danskere, der har samme opfattelse.

Viden og tech

Manden bag evolutionsteorien Charles Darwin kunne være fyldt 200 år i dag.

I forbindelse med fødselsdagen har metroXpress fået foretaget en undersøgelse om, hvor mange danskerne der modsætter sig Darwin og i stedet tror på, at Gud skabte mennesket.

Otte procent tror, Gud skabte mennesket Undersøgelsen viser, at otte procent af danskerne mener, at mennesket er skabt guddommeligt og dermed ikke har samme forfædre som aberne.

Otte procent er ikke meget internationalt set. En undersøgelse foretaget af den amerikanske tv-selskabet CBS viser til sammenligning, at 51 procent af amerikanerne tror, at Gud har skabt alt liv på jorden.

Gud og Darwin side om side
Hans Henrik Hjermitslev, der forsker i darwinisme og kristendom på Aarhus Univeristet, har et bud på, hvorfor danskerne ikke tror mere på Gud.

»Forklaringen er, at modsat i USA og i Mellemøsten er der i Danmark ikke noget modsætningsforhold mellem at tro på Gud og Darwins evolutionsteori«, siger han til metroXpress.

Skabelsesberetning ud af biologilokalet

Ifølge undersøgelsen i metroXpress er det et mindretal af danskerne (42 procent), som er uenige i, at bibelens skabelsesberretning bør indgå på lige fod med Darwins evolutionsteori i undervisningen i folkeskolen og på gymnaisiet.

Hans Henrik Hjermitslev er en del af flertallet, der ikke ser det som et problem, at børn og unge stadig undervises i skabelsesberetningen:

»Det handler blot om, at man ikke tager Bibelen med i biologitimen. Religionsundervisning og herunder Bibelens skabelsesberetning har fortsat en vigtig plads i skolen og gymnaiset. Men hvis tro og videnskab ikke holdes adskilt, bliver det både dårlig biologi og teologi«, siger forskeren.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden