Håndtag på indkøbsvogne er fyldte med bakterier. - Foto: Anders Birch
Foto: Birch Anders

Håndtag på indkøbsvogne er fyldte med bakterier. - Foto: Anders Birch

Viden og tech

Indkøbsvogne er rene bakteriebomber

Der er flere bakterier på indkøbsvogne end på offentlige toiletters dørhåndtag, viser en ny sydkoreansk undersøgelse.

Viden og tech

Faren for at blive smittet med uønskede bakterier kan være større ved at rulle en tur med indkøbsvognen i Bilka, end hvis man benytter sig af et offentligt toilet.

Det viser en ny sydkoreansk undersøgelse, der testede seks forskellige ting, som er i flittig kontakt med mennesker, skriver Reuters.

Flest bakterier
Undersøgelsen viser, at håndtag på indkøbsvogne er de mest bakteriebefængte af de testede objekter. Indkøbsvognene topper nemlig med 1.100 bakteriekolonier per 10 kvadratcentimeter.

Det overrasker dog ikke en af de ansvarlige bag undersøgelsen.

»Grunden til at håndtag på indkøbsvogne har så mange bakterier er, fordi arealet af håndtagene er større end for de andre, og folk derfor har mere plads til at placere deres hænder på", siger Kwon Young-il, en medarbejder fra Koreas forbrugerråd, der stod for undersøgelsen, og henviser til de andre ting, der blev testet i undersøgelsen.

Mus på andenpladsen
Men det er ikke kun indkøbsvogne, der udgør en bakteriefare. Computermus på internetcaféer kom nemlig på andenpladsen som mest bakteriefyldte ting. Musene havde 690 bakteriekolonier per 10 kvadratcentimeter.

Den tvivlsomme ære af at være den tredje mest bakterieindtagne ting blev tildelt håndtag i busser skarpt forfulgt af håndtag på offentlige toiletter.

De to ting i undersøgelsen, der var havde færrest bakterier på sig, var knapper i elevatorer og håndtag i undergrundsbaner.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce