Dyresex. Forskere sætter nu spørgsmålstegn ved, om dyresex er skadeligt for dyrene.
Foto: THOMAS BORBERG

Dyresex. Forskere sætter nu spørgsmålstegn ved, om dyresex er skadeligt for dyrene.

Viden og tech

Forskere: Sex med dyr er ikke så slemt

Sex mellem mennesker og dyr ses som en krænkelse af dyret. Men forskning viser, at dyret kan få et bedre liv af sex.

Viden og tech

Sex mellem dyr og mennesker er måske slet ikke så slemt, som det lyder.

Forskere fra Københavns Universitet hæfter sig ved, at sex ikke kun giver dyrene nydelse, men endda også kan give dem et bedre liv.

Det skriver videnskab.dk.

»Man kan diskutere, om det er en form for omsorg eller aktivitet, som dyrene decideret mangler, men der er altså ikke noget fagligt, der gør det sandsynligt, at dyrene nødvendigvis lider overlast ved alle slags seksuelle aktiviteter«, forklarer Stine B. Christiansen.

LÆS ARTIKEL

Hun er ph.d.-studerende på Københavns Universitet og faglig sekretær for Det Dyreetiske Råd. Hun understreger, at det kun er inden for visse grænser, at dyrene kan nyde og tåle sex.

»Det er klart, at det er svært at forestille sig, at en høne er intakt efter at være penetreret, så hvis størrelsesforholdet ikke er i orden, er det et problem«, siger Stine B. Christiansen til videnskab.dk.

Forbud blev stemt ned
Forskningen peger på, at sodomi (dyresex) nærmest er blevet et tabu. Det kan blandt andet skyldes, at mange har svært ved at anerkende, at husdyr er seksuelle væsner.

»Det er jo mærkeligt, at det her er et tabubelagt emne. Mange dyr er utroligt motiverede for sex, og derfor må det være værd at diskutere, når man taler dyrevelfærd«, siger Björn Forkman, ph.d.-studerende på Københavns Universitet.

Sodomi er forbudt i Norge, Tyskland og Storbritannien, men ikke herhjemme. Folketinget har flere gange behandlet forslag om forbud mod dyresex, men er hver gang blevet stemt ned.

ritzau

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce