Den amerikanske 'hobo spider'. - Foto: www.critterridders.com/spiders.htm

Den amerikanske 'hobo spider'. - Foto: www.critterridders.com/spiders.htm

Viden og tech

Ny edderkop fundet på Peberholmen

En ny edderkoppeart er fundet i Peberholmen. Det er muligvis den samme art, som en giftig amerikansk husedderkop.

Viden og tech

En edderkoppe-art, der endnu ikke har et dansk navn, men går under det latinske navn Tegenaria agrestis er opdaget på den lille ø Peberholm, hvor Øresundsbroen og tunnelen er forbundet.

Arten er opdaget af Lars Jonsson fra Kristianstad Højskole i Sverige, som undersøger edderkoppebestanden på øen.

Ifølge Zoologisk Museums edderkoppe-ekspert, Nikolaj Scharff, findes edderkoppen flere steder i Europa, men er yderst sjælden i Skandinavien og blev første gang fundet i Jylland i 2003.

Dna-undersøgelse
I USA har man en lignende edderkop, der kaldes 'hobo spider', men det er uvist, om det er den samme art, selv om de tit omtales som en og samme slags.

»Ingen ved med sikkerhed, om det er den samme edderkop, som 'hobo spideren'. Men i USA har man sat en dna-undersøgelse i gang. Når den er færdig vil vi med sikkerhed vide, om der er tale om den samme edderkop«, siger Nikolaj Scharff.

Årsagen til at man i biologkredse stadig er i tvivl, skyldes at 'Hobo spideren' er en husedderkop og har et giftigt bid, der kan forårsage vævskader og sår, der er længe om at hele.

Ingen er bidt i Europa
Derimod er den europæiske art en udendørs edderkop, som så vidt vides endnu ikke har bidt nogen i Europa.

»At ingen er blevet bidt kan selvfølgelig skyldes, at det er en udendørs edderkop og derfor sjældent kommer i nærheden af mennesker, eller at dens bid ikke er giftigt som den anden. Men vi ved endnu ikke om det er den samme, og derfor er der ingen grund til at være bange«, siger Nikolaj Scharff.

Hans gæt er, at de to edderkopper, der foreløbigt er fundet, kan være blevet transporteret til landet med tog i det jyske tilfælde og med entreprenørmaskiner i Peberholmen, såfremt man har brugt udenlandske entreprenører under brobygningen.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Annonce