Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Den lynhurtige og danskbyggede TC-X-racer.
Foto: True Cousins/Nico

Den lynhurtige og danskbyggede TC-X-racer.

Viden og tech
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Se videoen: Dansk el-bil nærmer sig hidsig fartrekord

En hjemmebygget el-racer tangerer amerikanernes verdensrekord for kvik kørsel.

Viden og tech
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De må have pløkket vognen i højspændingsstikket, da elbilen TC-X skulle lades op til en køretur på Malmö Raceway.

For da bilen trillede i gang, var det en særdeles hurtig acceleration: Den danskbyggede bil er nu et af verdens hurtigste el-køretøjer. Den slog verdensrekord i sin klasse i den officielle dragsterdistance på 1/8 mile, svarende til 201 meter, skriver Ingeniøren.

Bilen var blot 4,89 sekunder om at køre den distance og nærmer sig dermed den amerikanske verdensrekordvogn, den specialbyggede el-raildragster 'Panic in Detroit', der er 4,75 sekunder om det.

Måske skal Guiness Rekordbog på banen

TC-X er bygget af fætrene Hans-Henrik Thomsen og Glenn Ellegaard Nielsen. De havde egentlig ikke ventet at komme så tæt på rekorden, da speederen blev presset i bund på den sydsvenske racerbane i sidste uge.

Nu overvejer de at bede kontrollører fra Guiness' Rekordbog om at dokumentere begivenheden.

Kan være med til at ændre opfattelsen af elbiler

Ifølge Hans-Henrik Thomsen er netop dragracing noget af det voldsomste, der findes. Med de meget fine resultater kan en vogn som hans og Glenn Ellegaard Nielsens være med til at rykke billedet af elbilers kunnen og kvaliteter.

»Tesla har rykket manges opfattelse af, hvor fedt det er at have en elbil. Det første var rækkevidden. Det har Tesla vist, at det kunne man gøre noget ved. Det her er også med til at påvirke det billede. Folk får øjnene op for, at de kan noget«, siger han til Politiken.

Nye muligheder for europæerne

De to fætre ser deres bil - og den lige så hurtige motorcykel, de også har bygget - som et godt eksempel på, at man kan mænge sig med de store.

»Nu er vi helt deroppe, hvor vi er blandt de førende i verden. Det siger noget om, at europæerne også kan være dygtigere end amerikanerne«.

Fremtidens transport

Udviklingen i elbiler følges nøje af industrien, der har set, hvor det bærer henad.

»Det står klart, at om 20 år kører du ikke rundt i benzinbiler i København. Alle storbyer i verden vil få forbud mod benzinbilerne. Vi ved alle godt, hvor det bærer hen. Derfor er alle bilfabrikkerne i gang med at bygge nye elbiler fra bunden af«, konstaterer Hans-Henrik Thomsen.

Vil slå amerikansk rekord i september

Han håber, at de gode resultater med TC-X og med duoens motorcykel kan gentages, når motorsportsstævnet Winter Nationals gennemføres på Malmö Raceway den 9. og 10. september.

»Der vil vi se, om bilen og motorcyklen kan kommer under 4,7. Så vil vi have slået amerikanerne. Det vil være lidt skægt«.

Der er ikke meget Kadett over TC-X, når den lægger fra startstregen:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden