Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
xml
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kapitel 6: En arbejdsdag med urinsex og æblekage

Kvinderne på bordeller udvikler tit venskabelige forhold. I dag har Adriana bagt kage til hele huset.

xml
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

»Drik lige et glas mere«, foreslår Skøge.

»Jeg drikker jo«. Adriana går splitterburhan frem og tilbage i pigerummet og drikker vand. Hun venter på en kunde, der allerede er en halv time forsinket. Han har bestilt tid til urinsex, og Adriana har bællet vand den sidste time. Tiden går, og med hvert minut vokser hendes irritation.

»Nu går jeg kraftedeme ud og tisser«, fastslår hun et kvarter senere og marcherer demonstrativt ud på badeværelset. Da kunden ringer og siger, at han bliver yderligere en time forsinket, får han at vide, at han har forpasset sin chance og må komme tilbage en anden dag.

Sms fra chefen Kvinderne sidder i sofaen og spiser den æblekage, som Adriana har bagt. I baggrunden kører et program om verdens mest frastødende sygdomme.

Skøge ser anstrengt ned på sin mobil.

»Der er en kunde, der gerne vil booke en af pigerne som escort, men det kan jeg jo ikke bare skrive til hende. Hendes kæreste ved ikke, hvad hun laver«.

Skøge løfter ikke blikket fra telefonen.

»Hun er sygeplejerske, og nu skriver jeg bare: ‘Ring, hvis du kan tage en ekstra vagt. Kh Jeanette’. Så lyder det, som om jeg er hendes chef fra afdelingen«.

»Hvorfor?«, vil jeg vide. »Tjekker kæresten hendes mobil?«.

»Det ved jeg da ikke«, snerrer Skøge. »Men jeg vil bestemt ikke være årsagen til, at han finder ud af, hvad hun laver«.

Glatbarberet, tak
Stemningen i dag er beskeden. Adriana er ved at være rigtig træt af sit speciale, som hun har arbejdet på i et halvt år, og Skøge er træt af at høre om, at hun er træt af det.

»Nu har jeg taget slutlån, og jeg tror, jeg bliver nødt til at udskyde«, siger Adriana, der står nøgen midt i rummet og tager et truckerbad med en vådserviet. »Jeg er lidt af en karakterrytter, så jeg vil ikke bare aflevere et eller andet halvfærdigt«.

Skøge skruer op for fjernsynet.

»Og så har jeg droppet tanken om at skrive ph.d. Det er så ensomt et arbejde, man bliver helt sindssyg«, siger Adriana.

Skøge zapper videre til Toppen af Poppen. »Jeg har det hele, lidt til og meget mere«, synger rockmama Sanne, og Skøge vipper lidt i takt, selv om hun egentlig bedst kan lide Mads Langer.

Resten af aftenen forløber stille. Adriana har en enkelt kunde mere, han ville have et blowjob.

»Åååh, sagde han, vil du ikke slikke mig på bollerne. Det kan jeg så godt lide«, refererer hun, da hun kommer tilbage. »Ja, siger jeg, og jeg kan godt lide, når bollerne er barberede. Det er dine ikke. Så: nej«.

Hun hiver mobilen frem og kryber ned under dynen. I løbet af sommeren har hun mødt en fyr i byen, som hun har set nogle gange. Forleden brændte han hende af, og nu vil hun gøre det forbi.

»Han vil bare lege. Det er også fint nok, men jeg gider ikke bruge tid på den slags mere«, siger hun. Efter en bidsk beskedudveksling med manden - »nu skriver jeg til ham, at han er ekspederet videre« - falder hun i søvn på sofaen.

»Jeg elsker dig«
Skøge begynder at lukke huset ned. Hun reder sengene og tømmer skraldespanden. Hun sætter en sidste vask håndklæder over og skifter fyrfadslysene. Så ringer hun til den taxachauffør, som i et års tid har kørt hende hjem efter aftenvagterne.

Jeg håber, at jeg kommer til at have min gang her i lang tid endnu

»Hej søde chef. Kommer du og henter mig?«.

Ti minutter senere går dørklokken. Hun kigger op på overvågningsskærmen.

»Så står han der og hopper«. Skøge griner. »Kom bare ind, der er åbent«, råber hun gennem gangen. Døren bliver åbnet på klem.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Hej! Jeg elsker dig«, lyder det fra den ældre araber.

»Jeg elsker også dig! Fem minutter!«, råber Skøge tilbage. Manden lukker døren igen, og telefondamen stiller sine lyserøde crocs og tager sine støvler på.

»Jeg håber, at jeg kommer til at have min gang her i lang tid endnu«, siger hun.

Skøges helbred skranter, og de sidste måneder har meget af det daglige arbejde hængt på hende. Hun har lavet vagtplanen, hjulpet med at handle ind og lagt øre til pigernes brok over ubesatte vagter og andre praktikaliteter.

Rettighedskampen
Alt det er almindeligvis noget, som Bozz tager sig af. Men kvinden, der i virkelighed hedder Maria, gik ned med stress i februar 2012. Inden da kom hun tit ned på Bordellet for at drikke kaffe med pigerne eller for selv at arbejde som domina.

Hun har desuden været involveret i de prostitueredes kamp for rettigheder, siden hun for ti år siden grundlagde ‘Brancheforeningen for gudinder’ (BDEA), som dog kun eksisterede i kort tid.

Skøge og Bozz har været veninder siden de mødte hinanden på Bordellet for otte år siden.

»Jeg elsker Bozz, og jeg elsker pigerne, det gør jeg virkelig«, siger telefondamen. »Jeg synes, vi arbejder et sted, hvor alle kan lide at være. Vi giver gæsterne en god behandling, og Bozz er et fantastisk menneske, der altid taler vores sag«.

»Hvis der er en, der bliver ramt af sygdom eller har det dårligt af andre grunde, så er det en helt naturlig ting, at man træder til og hjælper«, tilføjer Skøge.

Så griber hun fat i sin prikkede trolley med datterens og børnebørnenes vasketøj og går mod døren. Skøge er den eneste, der må vaske privat på Bordellet.

Bare på besøg

Udenfor i natten venter chaufføren og jeg på, at hun låser huset og slår alarmen til. Han løfter Skøges vasketøjstrolley ind i bagagerummet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

»Har det været en god vagt?«, spørger han mig.

»Den har været okay, tror jeg«.

»Har du haft mange kunder?«

»Nej, jeg har sådan set bare været på besøg«.

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden