Lotte Møller og Nina Krebs (i lyserøde t-shirts) fra Dansk Kvindesamfund taler om tabuer, seksuelle grænser ogsamtykke med festivalgængere i Roskilde Festivals campingområde.
Foto: Nanna Navntoft

Lotte Møller og Nina Krebs (i lyserøde t-shirts) fra Dansk Kvindesamfund taler om tabuer, seksuelle grænser ogsamtykke med festivalgængere i Roskilde Festivals campingområde.

Marstal om seksuelle overgreb på Roskilde Festival: Mænd under 21 år skal i en forsøgsperiode slet ikke have mulighed for at opholde sig på campingområdet

Voldtægtsfesten på Roskilde Festival kan belaste festivalens kerneværdier og brand. Her er fem forslag, festivalledelsen kunne overveje forud for næste års festival.

Debat
FOR ABONNENTER

Efter dette års Roskilde Festival står i hvert fald én ting klart: Festivalens kerneværdier risikerer at blive belastet yderligere, hvis der til næste år skulle forekomme nye seksuelle krænkelser, voldtægter eller forsøg på samme mod festivaldeltagere.

Derved er Roskilde Festival i fare for at få spoleret alt det, som så mange af os elsker den for: Atmosfæren, fællesskabet, livsglæden og det altid fantastiske musikprogram.

Som det ser ud nu, er festivalen med årets hidtil seks kendte sager om seksuelle overgreb mod kvinder de facto en voldtægtsfest, fordi den inkluderer mandlige deltagere, der ser det som del af festens vifte af tilbud at forulempe andre seksuelt.

Hvis ikke festivalledelsen tager overgrebene dybt alvorligt, risikerer den, at festivalens værdigrundlag svækkes i takt med, at samfundets accept af seksuelle overgreb bliver stadig mindre – hvilket de seneste års debatter om lovgivning i forbindelse med seksuelle overgreb kunne være et udtryk for.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce