0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jan Sommer
Foto: Jan Sommer

Politiken har med serien 'Roskilde uden samtykke' sat fokus på oplevelser uden samtykke - på voldtægt og overgreb, samt krænkelser af anden karakter såsom sexisme, tilråb og befamlinger på festivalen. Nicoline Rasmussen, som ønsker at være anonym, var den fjerde kvinde i serien, der fortalte sin historie.

Roskilde uden samtykke: Fem kvinder brød tabuet

Politiken har den seneste uge sat fokus på oplevelser uden samtykke på årets Roskilde Festival - fra voldtægt og overgreb til krænkelser såsom sexisme, tilråb og befamlinger. I serien bryder en række kvinder tabuet og fortæller deres historie om overgrebet i personlige vidnesbyrd. Vi har samlet deres historier her.

Roskilde Festival er kendt for at være et sted, hvor de normale grænser udviskes i en rus af frihed, fest og musik. Men hvad sker der, når ens grænser bliver overtrådt?

Hvert år bliver især kvinder udsat for seksuelle overgreb og voldtægt, krænkelser og sexisme på festivalen. Ifølge Roskilde Festivals egne undersøgelser er sexisme og seksuelle krænkelser en af de ting, som festivaldeltagerne finder mest generende.

Siden 2000 har Center for Seksuelle Overgreb hvert år fået henvendelser fra omkring ti kvinder i forbindelse med festivalen. Men eksperter vurderer, at tallet kan være langt højere, da det er de færreste kvinder, som anmelder det til politiet, hvis de føler, at de er blevet krænket seksuelt. Lørdag eftermiddag fortalte politiet, at der hidtil har  været seks anmeldelser om voldt