0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Jan Sommer
Foto: Jan Sommer

Politiken har med serien 'Roskilde uden samtykke' sat fokus på oplevelser uden samtykke - på voldtægt og overgreb, samt krænkelser af anden karakter såsom sexisme, tilråb og befamlinger på festivalen. Nicoline Rasmussen, som ønsker at være anonym, var den fjerde kvinde i serien, der fortalte sin historie.

Roskilde uden samtykke: Fem kvinder brød tabuet

Politiken har den seneste uge sat fokus på oplevelser uden samtykke på årets Roskilde Festival - fra voldtægt og overgreb til krænkelser såsom sexisme, tilråb og befamlinger. I serien bryder en række kvinder tabuet og fortæller deres historie om overgrebet i personlige vidnesbyrd. Vi har samlet deres historier her.

Roskilde Festival er kendt for at være et sted, hvor de normale grænser udviskes i en rus af frihed, fest og musik. Men hvad sker der, når ens grænser bliver overtrådt?

Hvert år bliver især kvinder udsat for seksuelle overgreb og voldtægt, krænkelser og sexisme på festivalen. Ifølge Roskilde Festivals egne undersøgelser er sexisme og seksuelle krænkelser en af de ting, som festivaldeltagerne finder mest generende.

Siden 2000 har Center for Seksuelle Overgreb hvert år fået henvendelser fra omkring ti kvinder i forbindelse med festivalen. Men eksperter vurderer, at tallet kan være langt højere, da det er de færreste kvinder, som anmelder det til politiet, hvis de føler, at de er blevet krænket seksuelt. Lørdag eftermiddag fortalte politiet, at der hidtil har  været seks anmeldelser om voldtægt på årets festival.

I den seneste uge har Politiken bragt en række artikler og vidnesbyrd om oplevelser uden samtykke på Roskilde Festival. Alle overgreb er forskellige, men følelser som skyld, skam og tvivl går igen. Derfor hører vi sjældent de krænkedes historier.

I serien giver vi ordet til nogle af de kvinder som med stort mod bryder tabuet og fortæller deres historier fra Roskilde Festival. Læs deres vidnesbyrd her.

Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Evas historie

Det var den sidste festdag, og hun ville bare feste igennem. Om natten vågnede hun ved at der skete noget der skete et eller andet underligt i hendes telt.

Læs Eva Madsens historie.

Sarahs historie

Det var en fyr fra studiet, hun var begyndt at blive forelsket i ham, og festen skulle lige til at begynde.

Læs Sarah Nielsens historie.

Marlenes historie

Det var en virkelig varm nat i Roskilde, og hun lod døren til den lyserøde camper stå åben. Hun vågnede ved, at en mand havde hånden oppe i hende.

Læs Marlene Weybølls historie.

Nicolines historie

Han havde holdt hendes drink, og lige pludselig var alt bare blevet sort. Bagefter havde hun en følelse af, at politiet ikke troede på hende.

Læs Nicoline Rasmussens historie.

Louises historie

Det var sidste år på Roskilde Festival, og hun var af sted med sine bedste venner. Pludselig vågnede hun op i et fremmed telt.

Læs Louise Christensens historie.

Læs mere:

Annonce