0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Emma Sejersen
Foto: Emma Sejersen

Signe ønsker at være anonym. I serien 'Roskilde Uden Samtykke' giver vi ordet til de ofre for voldtægter, hvis historier ellers ikke bliver hørt. I 2017 oplevede Rigshospitalet 12 tilfælde af voldtægt på Roskilde Festival - en af dem var Signe. Seks blev anmeldt. Nul førte til dom.

Signe blev voldtaget på Roskilde i 2017: »Han har jo tænkt, ’nåja, det er jo bare Roskilde’. Han er jo ikke sådan en, der ligger bag en busk på lur for at overfalde kvinder hjemme i Aalborg«

Sidste års Roskilde Festival blev markant anderledes for Signe, der dengang var 21 år. Hun fik et uvant blackout og vågnede nøgen op, mens en festivalgæst voldtog hende. Følelsen af at blive holdt hårdt fast sidder stadig i hendes håndled. Efter de indledende spørgsmål fra politiet vidste hun med sikkerhed, at hun ikke ønskede at anmelde det. Her fortæller hun sin historie i Politikens serie 'Roskilde uden samtykke'.

FOR ABONNENTER

»Det var sidste år, altså 2017, og jeg boede i telt derude med nogle veninder, som jeg var sammen med det meste af tiden. Vi var til en fest på campingpladsen, en af de store fester, hvor alle mulige kommer. Jeg faldt i snak med en fyr, og bagefter dansede jeg lidt videre med mine veninder, men så blev vi væk fra hinanden. Så gik ham fyren og jeg op i baren og fik en drink. Det er det sidste, jeg kan huske«.

»Så vågnede jeg op på ryggen, helt nøgen, og han lå oven på mig og var inde i mig. Jeg ved ikke, hvor længe, jeg havde ligget der, jeg havde været bevidstløs eller også sov jeg, da han gik i gang«.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu