0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Nanna Navntoft
Foto: Nanna Navntoft

Roskilde Festival er kendt for at være et sted, hvor grænser udviskes i en verden af fest og farver. Flere kvinder beretter om, hvordan deres grænser er blevet overskredet, fordi de er blevet udsat for sexisme, seksuelle krænkelser eller voldtægt på festivalen.

Mange kvinder udsættes for seksuelle krænkelser på Roskilde: »Skammen ramte mig. Jeg har måske været lidt tipsy, jeg havde shorts på – var det måske for sexet?«

Hvert år bliver flere kvinder udsat for sexisme, seksuelle krænkelser eller voldtægt på Roskilde Festival. Men det er kun få, der anmelder det til politiet.

FOR ABONNENTER

»Jeg blev voldtaget på Roskilde Festival sidste år. Af en daværende ven. (...) Ærligt talt er jeg i tvivl, om jeg sagde direkte nej, da jeg var i så stort chok. Men jeg var knust«.

Sådan begynder beretningen fra en anonym festivaldeltager, som organisationen Everyday Sexism Project Danmark modtog 1. juni i år. Og hun er desværre ikke den eneste, der har oplevet at blive seksuelt krænket på Roskilde Festival. Organisationen har gennem de seneste tre år indsamlet et stort antal beretninger fra kvinder, som har oplevet at blive seksuelt krænket på festivalen. I enkelte beretninger er der tale om egentlig voldtægt som denne, men langt de fleste er eksempler på sexisme og andre seksuelle krænkelser.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts