0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Nanna Navntoft
Foto: Nanna Navntoft

Roskilde Festival er kendt for at være et sted, hvor grænser udviskes i en verden af fest og farver. Flere kvinder beretter om, hvordan deres grænser er blevet overskredet, fordi de er blevet udsat for sexisme, seksuelle krænkelser eller voldtægt på festivalen.

Mange kvinder udsættes for seksuelle krænkelser på Roskilde: »Skammen ramte mig. Jeg har måske været lidt tipsy, jeg havde shorts på – var det måske for sexet?«

Hvert år bliver flere kvinder udsat for sexisme, seksuelle krænkelser eller voldtægt på Roskilde Festival. Men det er kun få, der anmelder det til politiet.

FOR ABONNENTER

»Jeg blev voldtaget på Roskilde Festival sidste år. Af en daværende ven. (...) Ærligt talt er jeg i tvivl, om jeg sagde direkte nej, da jeg var i så stort chok. Men jeg var knust«.

Sådan begynder beretningen fra en anonym festivaldeltager, som organisationen Everyday Sexism Project Danmark modtog 1. juni i år. Og hun er desværre ikke den eneste, der har oplevet at blive seksuelt krænket på Roskilde Festival. Organisationen har gennem de seneste tre år indsamlet et stort antal beretninger fra kvinder, som har oplevet at blive seksuelt krænket på festivalen. I enkelte beretninger er der tale om egentlig voldtægt som denne, men langt de fleste er eksempler på sexisme og andre seksuelle krænkelser.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden