Sundhed

Læserne spørger myndigheder: Hvordan vil I forklare, at sunde og raske mennesker bliver alvorligt syge?

Læserne har stillet 31 spørgsmål om HPV-vaccinen, som sundhedsmyndighederne svarer på.

Sundhed
FOR ABONNENTER

Jeg sidder som mor til en pige på 19, og jeg føler mig dybt svigtet af det danske sundhedssystem og vores politikere. Løbende rapporter om faren omkring HPV kommer til stadighed frem i nyhedsmedier fra hele verden. Men danske sundhedsmyndigheder holder dumstædigt fast i, at vaccinen er uden påviselige bivirkninger, selv om indlægssedlen faktisk siger det modsatte. Hvorfor er det sådan?

Lægemiddelstyrelsen: »Sådan er det ikke. Lægemiddelstyrelsen holder ikke dumstædigt fast i, at vaccinen er uden påviselige bivirkninger. Vacciner kan ligesom al anden medicin give bivirkninger hos nogle mennesker, og Lægemiddelstyrelsen har aktivt formidlet de videnskabeligt dokumenterede bivirkninger samt alle indberettede formodede bivirkninger.

Indlægssedlen er udarbejdet på grundlag af det produktresume, som lægemiddelmyndighederne godkender i forbindelse med godkendelsen af vaccinen og kendte forhold vedr. bivirkninger til et lægemiddel vil være beskrevet i produktresumeet.

Vi overvåger hele tiden sikkerheden ved vaccinerne og vurderer om, der skal tilføjes information til indlægssedlen, når der kommer ny viden f.eks. om nye bivirkninger. Indlægssedlen kan findes her«.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce