Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Hospital tilbyder akutjob med årsløn på 780.000 kroner

Langtidsledige opfordres til at søge job som vicedirektør for Herlev Hospital.

Gem til liste

Akutjob

Akutjob skal være ordinære stillinger med en planlagt varighed på mindst 13 uger.

Det offentlige modtager ikke nogen præmie, hvis det ansætter en langtidsledig.

En privat virksomhed modtager derimod en præmie, hvis en række krav bliver opfyldt:

 • En ledig fra målgruppen skal ansættes i stillingen.
 • Ansættelsesforholdet må ikke blive afbrudt.
 • Den gennemsnitlige arbejdstid, opgjort for hver enkelt periode på 26 ugers ansættelse, har været mindst 32 timer ugentligt.
 • Ansættelsesforholdet er påbegyndt senest den 1. juli 2013.

Arbejdsmarkedsprofessor Flemming Larsen blev noget overrasket, da han åbnede gårsdagens udgave af Politiken.

På side 12 annoncerer Herlev Hospital med et akutjob, som særligt ledige, der ikke har kunnet finde et job i mere end to år, opfordres til at søge. Nemlig jobbet som vicedirektør for hospitalet, der har mere end 4.000 ansatte, og som giver minimum 780.000 kroner årligt i lønningsposen.

DOKUMENTATIONSe jobopslaget her (eksternt link)

»Det virker helt fuldstændigt fjollet«, lyder det fra Flemming Larsen, der forsker i beskæftigelsespolitik ved Aalborg Universitet.

»Det giver ikke ret meget mening, når vi taler om job i den kategori her. Det er jo klart, at sandsynligheden for at en udfaldstruet vil få sådan en type job, vil være lig nul«.

Besluttet centralt
Jobbet er et af de mere end 12.000 akutjob, der er opslået siden oktober 2012, hvor regeringen sammen med Dansk Arbejdsgiverforening, Kommunernes Landsforening og Danske Regioner forpligtede sig til at arbejde for at skabe job til de ledige, der er tættest på at miste deres ret til dagpenge.

Mange tusinde langtidsledige var og er nemlig i risikozonen for at miste deres dagpenge i første halvår 2013 og i værste fald heller ikke være berettiget til at modtage kontanthjælp.

Fra Herlev Hospital lyder forklaringen på jobopslaget, at det er Region Hovedstadens beslutning, at alle job skal annonceres som akutjob.

LÆS MERENy opgørelse: Regeringens mål for akutjob er nået

Det private og offentlige havde til sammen forpligtet sig til at skabe 12.500 akutjob, men ligesom jobbet på Herlev Sygehus er der flere andre job, hvor man kan stille spørgsmål ved, om der reelt er tale om et akutjob.

Amager Hospital har tilføjet ordet akutjob til en jobannonce, hvor en ny vicedirektør med sundhedsfaglig baggrund efterlyses.

Og Rigshospitalet søger for eksempel efter to reservelæger, der kan tiltræde vikariater af tre måneders varighed.

Urealistisk akutjob
Arbejdsmarkedsprofessor Flemming Larsen tror, at jobopslaget fra Herlev Hospital har handlet om at nå det forudbestemte mål for antallet af akutjob.

Han tvivler på, at en person, der har gået ledig i mere end to år, vil være parat til at tage et job som vicedirektør for et hospital.

»Man kan ikke udelukke, at der er nogen, der har kvalifikationerne, men det vil være meget, meget atypisk. Det vil være sjældent set, at man skulle kunne varetage et topjob efter mere end to års ledighed. Det vil være helt urealistisk. Så skal der godt nok være nogle helt specielle grunde«, siger Flemming Larsen.

LÆS OGSÅTil sommer mister tusindvis af ledige dagpengene

Der findes ingen officiel opgørelse over, hvor mange af de nye akutjob, der rent faktisk går til langtidsledige med udsigt til at miste dagpengene.

Men en omfattende undersøgelse i Ugebrevet A4 viste i slutningen af januar, at under hvert femte akutjob går til en langtidsledig.

PolitikenPlus
 • Havebog Foråret 2014 udkommer ?Design din have med højbede?, af Nina Ewald. Det er den første bog på det danske marked om dette emne. ?Jeg er vild med højbede, og min egen have rummer adskillige af slagsen?.

  Pluspris 245 kr. Alm. pris 289 kr. Køb
 • Tillidskassen Kassen består af blandede spanske og sydafrikanske kvalitetsvine med både luksusvine, en række gode vine i mellemprisklassen samt dagligvine. Der er min. 9 rødevine og max. to ens vine i kassen.

  Pluspris 1.000 kr. Alm. pris 1.480 kr. Køb
 • Forårsjakke til ham Halifax er en jakke med karakter, tydeligt inspireret af moden i de Skandinaviske hovedstæder med de populære lodrette kviltede syninger,

  Pluspris 679 kr. Alm. pris 799 kr. Køb
 • Tørklæde Romantisk og eventyrligt tørklæde med forårets smukke lyse og sarte farver.

  Pluspris 369 kr. Alm. pris 449 kr. Køb
 • Postkasse Ny model postkasse, som er fremstillet i galvaniseret lakeret stål, og som kommer i et væld af smukke farver. Postkassen er monteret med 6 skift Rukolås.

  Pluspris 1.231 kr. Alm. pris 1.449 kr. Køb