Annonce
Annonce
Danmark

Borgerlige blokerer for undercoveragenter i Københavns natteliv

Venstre og Konservative nedlægger veto mod at sende unge undercover i nattelivet for at afsløre og dokumentere forskelsbehandling i København.

Unge med indvandrerbaggrund skal ikke sendes undercover i nattens mørke for at teste, om københavnske diskoteker og barer forskelsbehandler i indgangen. Det gjorde de borgerlige i Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Københavns Kommune klart mandag aften, da de nedlagde veto mod den radikale integrationsborgmester, Anna Mee Allerslevs, forslag.

»Vi kunne ikke støtte forslaget om undercoveragenter, fordi vi er usikre på, hvordan metoden vil virke i praksis, og så synes vi, at det går ud over restaurationsbranchen. Desuden mener vi ikke, at det er kommunens opgave at lege politibetjente«, siger Cecilie Lonning-Skovgaard, der sidder i udvalget for Venstre.

Fakta

Handleplan mod diskrimination

Handleplanens fire hovedpunkter:

  1. Bekæmpelse af ansisemitisme og islamofobi gennem information og dialog
  2. Et trygt natteliv gennem undercover-test og dialog (det punkt, de borgerlige har blokeret)
  3. Rådgivning om diskrimination på erhvervsskoler
  4. Dialogaktiviteter på folkeskoler og ungdomsuddannelser om diskrimination og fordomme

Der er afsat 4,9 millioner kroner til bekæmpelse af diskrimination i 2016.

Anna Mee Allerslev havde som led i en større handleplan mod diskrimination foreslået undercovermetoden med ønske om bedre at kunne registrere og dokumentere, hvilke barer og diskoteker, der udelukker danskere fra at komme ind på grund af etnicitet.

Siden 1. januar 2014 og halvandet år frem har der været 19 anmeldelser om diskrimination, mens Københavns Kommune på et år har modtaget 111 registreringer om diskrimination i nattelivet via deres smartphone-app Stemplet.

Anna Mee Allerslev ærgrer sig over, at metoden ikke gik igennem.

»Jeg forstår ikke, hvorfor de ikke ville være med, når vi nu kom med et meget konkret forslag til en gennemafprøvet metode, som Oslo har gode erfaringer med«, siger Anna Mee Allerslev (R).

LÆS OM UNDERCOVERMETODEN:Københavns Kommune går undercover mod diskrimination

Integrationsborgmesteren havde et flertal i ryggen, men fordi handleplanen for bekæmpelse af diskrimination er bundet op på en bred budgetaftale med de borgerlige, skal de blive enige om den fælles handleplan.

De nåede til enighed om planens tre andre hovedpunkter og har udskudt delen om undercoveragenter til en ny afstemning den 22. februar, hvor Venstre og Konservative har mulighed for at komme med andre forslag. På nuværende tidspunkt har de ikke noget konkret på tegnebrættet, men ønsker at samarbejde med de aktører, der allerede er i nattelivet.

»Vi vil hellere se på, hvordan vi kan samarbejde mere med politiet, natteravnene og branchen«, siger Cecilie Lonning-Skovgaard (V).

Anna Mee Allerslev forventer konkrete forslag fra de borgerliges side.

Jeg kan ikke stå inde for noget, som bare er penge ud af vinduet til flere kampagner og flere dialoger

Anna Mee Allerslev (R)

»Jeg kan ikke stå inde for noget, som bare er penge ud af vinduet til flere kampagner og flere dialoger, for det har vi gjort i fem år uden tilstrækkelige resultater. Min betingelse er derfor, at de den 22. kommer med noget lige så konkret som vores forslag«, fastslår hun.

Oslo har benyttet sig af undercovermetoden siden 2010. De har foretaget 278 test, hvoraf der i 12 af tilfældene blev påvist diskrimination i indgangene til byens diskoteker, og tre diskoteker fik frataget deres bevilling i en til to uger.

LÆS BRANCHENS REAKTION:Natklubber: Kommunen overreagerer

Redaktionen anbefaler

Københavns Kommune vil gå undercover mod diskrimination

Del link
Annonce
Mest læste
Dit politiken
Annonce