Foto: Originalfoto: AP. Illustration: Aslak Elias Kelkka

Melania Trump og drømmen om Amerika

På fredag får vi med Melania Trump en europæiskamerikansk førstedame. Hun vil være mor med stort M, spille en tilbagetrukket rolle og i første omgang blive i New York af hensyn til sønnen. Men rollen som apolitisk præsidentfrue findes ikke, og hendes valg undgår ikke at kaste betydning af sig. Og hvem er så den 46-årige slovenskfødte model? Selv fremhæver hun sin enorme psykologiske styrke.

FOR ABONNENTER

Fire uger før det amerikanske præsidentvalg opstod et håbefuldt øjeblik. Håbet knyttede an til Melania Trump, den republikanske kandidatkone.

Det var få dage efter afsløringen af lydoptagelsen fra 2005, hvor hendes mand, præsidentkandidaten Donald Trump, pralede med, at hans stjernestatus gav ham særlige beføjelser: Han tillod sig selv at kysse smukke kvinder og at »grab them by the pussy« uden deres samtykke. Afsløringen af lydfilen var en af valgkampens mange skandaler.

Nu mødte Donald Trump op til en af de tv-transmitterede valgdebatter sammen med Melania Trump, der havde været gravid, da lydoptagelsen blev lavet. Melania Trump var iført en pink såkaldt pussy bow-bluse – et skjortedesign, som har fået navn efter ’missekattesløjfen’ bundet om halsen.

Man skal nok være født før 1930 i Danmark for at titulere kvindens køn missen (jeg husker min farmor gøre det), men i USA bliver the pussy som bekendt stadig flittigt brugt som et småfrækt synonym. Og det kunne næsten ikke være et tilfælde!

Prøv Politiken i en måned for 1 kr.

Med et digitalt abonnement får du fuld adgang til politiken.dk og e-avisen leveret hver aften.

Kom i gang med det samme

Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce