Stefan og Özlem Cekic optrådte i denne uge i en BBC-udsendelse, fordi han i en hademail blandt andet kaldte hende »dit klamme ISIL skadedyr«.

Stefan og Özlem Cekic optrådte i denne uge i en BBC-udsendelse, fordi han i en hademail blandt andet kaldte hende »dit klamme ISIL skadedyr«.

Kultur

Syv dramatiske døgn med Özlem Cekic: Hun var i Field's. Så i London. Og så blev hun verdensberømt

Tidligere folketingsmedlem og nu samfundsdebattør Özlem Cekic var i denne uge med i et BBC-program med 350 millioner potentielle seere. Her mødte hun Stefan til dialogkaffe, efter han havde sendt hende en hademail. Et møde, der endte med, at Özlem Cekic græd. Men i løbet af ugen fik hun en overraskelse.

Kultur
FOR ABONNENTER

Jeg vågner tidligt og spiser morgenmad med familien. I weekenden spiser vi altid tyrkisk morgenmad med alt fra hjemmebagte boller til feta og oliven. Jeg diskuterer med min mand, om jeg skal lægge et videoklip på sociale medier. Det er fra en BBC-udsendelse, jeg er med i, som bliver vist senere på ugen. Jeg er i tvivl om, jeg skal lægge det op.

I klippet møder jeg Stefan, en af dem, der har skrevet en hademail til mig, og som jeg har drukket dialogkaffe med. Stefan havde skrevet til mig »dit ISIL skadedyr. Du er en af de klammeste ådsler«. Han skrev, at han ønskede en verden uden muslimer, fordi »I svin ødelægger alle vores værdier«. I klippet begynder jeg at græde midt i samtalen.

Jeg har drukket dialogkaffe i syv år nu, men det er en af de eneste gange, jeg har grædt. Det var ikke så meget det, Stefan sagde, som det var hele situationen. Stefan er fysisk større end mig, og jeg følte mig meget lille. Da vi snakkede sammen, sagde han kun alt det negative. At muslimer som mig slet ikke bidrager til vores land. Jeg læste mailen op, men der var ikke bare en lillebitte smule anger. Det hele var så ydmygende. Jeg prøvede at sige, at jeg jo også er dansker. Jeg ønskede virkelig, at han anerkendte det. Men det skete ikke.

Jeg kan virkelig ikke lide at græde offentligt. Dem, der kender mig fra politik, ved, at jeg ikke gør det, hvis jeg kan lade være. Ikke engang da jeg stemte imod partiet og var tæt på at blive ekskluderet fra SF, græd jeg. Det er også derfor, jeg gik væk fra Stefan og ud i entreen. Men kameraet fulgte mig. Jeg håber til det sidste, at det ikke er kommet med i udsendelsen. Men det er det jo. Det er derfor, jeg er i tvivl om, hvorvidt jeg skal dele det.

Tid til at investere i din kulturelle kapital?

Prøv Danmarks førende kulturavis med dagligt kulturtillæg i en måned for 1 kr.

Kom i gang med det samme

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce