Annonce
Annonce
Kunst

Er Arken danskernes yndlingsmuseum?

Fem museer kæmper om 200.000 kroner og titlen som danskernes yndlingsmuseum.

Gem til liste

Med den nye Publikumsprisen giver Bikubenfonden 200.000 kroner til danskernes yndlingsmuseum

Prisen gives til et museum, der tager udgangspunkt i den lokale forankring, og som gør noget for at højne publikumsoplevelsen.

Fem museer er nomineret.

Heriblandt Arken i Ishøj for 'gennem samarbejder med lokale uddannelsesinstitutioner at have udviklet kreativiteten hos vestegnens børn og unge'.

Vikingeudstillinger og stemmer fra fortiden
De fire andre nominerede er Lindholm Høje i Aalborg, for med udstillingen 'Oldtiden i Limfjordslandet' at have nytænkt den lokale oldtid.

Moesgaard Museum i Århus er nomineret for udstillingen 'De Syv Vikinger', som med virkemidler fra teatrets verden og involverende ny teknologi har skabt en sanselig udstilling.

Læs ogsåDanskerne skal kåre deres yndlingsmuseum

Københavns Museum er nomineret for at have sprængt rammerne for kulturhistorisk formidling og sat fokus på nogle af Københavns udfordringer.

Alle kan stemme
Roskilde Museum er nomineret, fordi museet med udstillingen 'Stemmer fra fortiden', hvor figurer i byrummet viser Roskildes bygningshistorie. Man møder dem via en app til smartphones, der rummer billeder og stemmer fra fortiden.

Alle danskere kan stemme fra 30. april gennem Danmarks Radios Kunstklub. Afstemningen foregår via DR's hjemmeside, der samtidig åbner for debat om de nominerede museer.

Læs ogsåTønder får stor museumspris

Læs ogsåMuseum får pris for virtuel tilbygning

11. juni kåres danskernes yndlingsmuseum på Statens Museum for Kunst.

Publikumsprisen er ikke eneste museumspris, som Bikubenfonden uddeler. Gennem ti år har fonden årligt uddelt Den Danske Museumspris på 500.000 kroner i håbet om at styrke den danske kulturarv og sætte fokus på de danske museer.

I 2011 modtog HEART, Herning Museum of Contemporary Art , Bikubenfondens museumspris på 500.000 kroner, mens det var Kunstmuseet i Tønder, der i 2010 fik den halve million.

FACEBOOKBliv ven med Politiken

PolitikenPlus
 • What?s on the other side 'What's on the other side' er titlen på René Holms særtryk, og det er et godt spørgsmål, for hvilke verdener findes der mon på den anden side af denne virkelighed?

  Pluspris 190 kr. Alm. pris 230 kr. Køb
 • Frithioff Johansen Det nye grafiske blad af Frithioff Johansen er et original tryk i fire farver. Det er trykt på håndrevet bomuldspapir og signeret af kunstneren i et nummereret oplag fra 1 til 80.

  Pluspris 700 kr. Alm. pris 1.000 kr. Køb
 • Julie Nord særtryk Med forunderlig koncentration tegner Julie Nord drømme, som alle eventyrlystne gerne vil blive i. For i sådanne drømme kan alt tilsyneladende ske.

  Pluspris 140 kr. Alm. pris 165 kr. Køb
 • Svævende tegn - lille Svævende tegn ? en mobile ? stor. Sig bevægelse i kunsten. Og man må også sige mobile.

  Pluspris 1.975 kr. Alm. pris 2.970 kr. Køb
 • Grafisk særtryk I mere end 15.000 år, lige siden hulemalerierne, har mennesker med frygt, fascination, kærlighed eller beundring skildret dyrene i deres omverden.

  Pluspris 190 kr. Alm. pris 230 kr. Køb