Annonce
Annonce
Annonce
Mad

Varm bare spinat og persille op igen

Det er en myte, at det kan være farligt at fryse retter med spinat og persille for siden at varme dem op igen.

Gem til liste

Læs også:

Spinat og persille. To luskede ingredienser, der gør os syge, hvis vi formaster os til at varme retten op igen dagen efter.

Den myte har de fleste af os siddende på rygradden. Men ifølge Leif Skibsted, der er professor i fødevarekemi, er det netop en myte.

»Hvis bare persillen har været varmet op sammen med retten, og man altså fryser den hurtigt nok ned, så kan man fryse den lige så vel, som man kan fryse alle andre grøntsager«, siger Leif Skibsted til FoodCulture, der udgives af Landbrugsraadet.

Skal køles hurtigt ned
Man skal dog stadog være forsigtig, hvis hvis persillen ikke varmes op sammen med resten af retten.

»Hvis man drysser frisk persille oven på en varm gang bøf Stroganoff, giver man ideelle vækst betingelser for de jordbakterier, der sidder på persille og andre jordnære planter. Derfor skal man ikke stille en ret med frisk persille i køleskabet eller i fryseren, med mindre man køler den voldsomt hurtigt ned«, siger Leif Skibsted.

Giv bare børnene spinat
Spinats dårlige rygte tæller også historien om, at det er fuld af nitrit.

Også denne bekymring mener Leif Skibsted dog, at man skal springe op og falde ned på.

»Det er under genopvarmingen, at de forholdsvis store mængder nitrat, der er i spinat, omdannes til nitrit, som specielt børn ikke skal have for meget af. Men i de mængder, børn normalt spiser spinat, vil der ikke være nogen problemer«, siger han.

PolitikenPlus
  • Tillidskassen Kassen består af blandede spanske og sydafrikanske kvalitetsvine med både luksusvine, en række gode vine i mellemprisklassen samt dagligvine. Der er min. 9 rødevine og max. to ens vine i kassen.

    Pluspris 1.000 kr. Alm. pris 1.480 kr. Køb
  • Dansk Frugtvin 2014 Lørdag 17. maj afholder Dansk Forum for Frugtvin den hidtil største vinsmagning på Frederiksdal Gods. Kom og smag de mest anerkendte producenter ? samt rigtig mange af morgendagens stjerner.

    Pluspris 65 kr. Alm. pris 80 kr. Køb
  • Kaffebryg Glaskande med filter af rustfrit stål fra japanske Kinto. Da kaffen brygges uden papirfilter bevares flere olier i kaffebønnerne, hvilket resulterer i en fyldigere og mere aromatisk kaffesmag.

    Pluspris 485 kr. Alm. pris 579 kr. Køb
  • Skærebræt Smukt håndværk - direkte fra skoven. Køb et håndlavet skærebræt fra møbelsnedkeren Morten Høeg-Larsen, der fremstiller sin køkkenkunst på eget værksted i sydsvenske Ystad.

    Pluspris 1.529 kr. Alm. pris 1.800 kr. Køb
  • Trykkoger Nem og enkel trykkoger fra tyske Silit som kan forkorte tilberedningstiden med op til 70 %. Den har tre indstillinger og kan bruges til alle komfurtyper inkl. induktion. Fås også i 6,5 l.

    Pluspris 1.445 kr. Alm. pris 1.699 kr. Køb