Annonce
Annonce
Annonce
Mad

Varm bare spinat og persille op igen

Det er en myte, at det kan være farligt at fryse retter med spinat og persille for siden at varme dem op igen.

Gem til liste

Læs også:

Spinat og persille. To luskede ingredienser, der gør os syge, hvis vi formaster os til at varme retten op igen dagen efter.

Den myte har de fleste af os siddende på rygradden. Men ifølge Leif Skibsted, der er professor i fødevarekemi, er det netop en myte.

»Hvis bare persillen har været varmet op sammen med retten, og man altså fryser den hurtigt nok ned, så kan man fryse den lige så vel, som man kan fryse alle andre grøntsager«, siger Leif Skibsted til FoodCulture, der udgives af Landbrugsraadet.

Skal køles hurtigt ned
Man skal dog stadog være forsigtig, hvis hvis persillen ikke varmes op sammen med resten af retten.

»Hvis man drysser frisk persille oven på en varm gang bøf Stroganoff, giver man ideelle vækst betingelser for de jordbakterier, der sidder på persille og andre jordnære planter. Derfor skal man ikke stille en ret med frisk persille i køleskabet eller i fryseren, med mindre man køler den voldsomt hurtigt ned«, siger Leif Skibsted.

Giv bare børnene spinat
Spinats dårlige rygte tæller også historien om, at det er fuld af nitrit.

Også denne bekymring mener Leif Skibsted dog, at man skal springe op og falde ned på.

»Det er under genopvarmingen, at de forholdsvis store mængder nitrat, der er i spinat, omdannes til nitrit, som specielt børn ikke skal have for meget af. Men i de mængder, børn normalt spiser spinat, vil der ikke være nogen problemer«, siger han.

PolitikenPlus
  • Tabletholder Cellular Line Universal tabletholder til køkkenet. Passer til alle tablets og leveres med tre vandtætte poser. Så har du styr på din tablet i køkkenet, perfekt læsehøjde og beskyttet mod fedt og snavs

    Pluspris 279 kr. Alm. pris 329 kr. Køb
  • Espressokande, 6 kops Espressokande fra Italien til seks kopper.

    Pluspris 229 kr. Alm. pris 280 kr. Køb
  • Kød fra Dyssegaarden Kødpakken består af kød fra Dyssegaardens egne frilandsgrise, frilandskyllinger, samt lam eller okser. Køb kødpakken her hos Plus, print din kvittering og afhent pakken hos Dyssegaarden, Roskilde.

    Pluspris 1.264 kr. Alm. pris 1.487 kr. Køb
  • Juicepresser Hurom, Verdens bedste juicer, har nu fået en ekstra finesse: En prop, der gør det muligt at bevare vitaminer og enzymer i både juice, smoothies og milkshakes.

    Pluspris 2.799 kr. Alm. pris 3.295 kr. Køb
  • Spansk Vinfestival Den spanske vinfestival er en unik chance for at smage på over 200 vine fra Spanien og prøve alt fra det nyeste og vildeste til det mest traditionsrige.

    Pluspris fra 125 kr. Alm. pris fra 150 kr. Køb