Annonce
Annonce
Nyt om mad

Varm bare spinat og persille op igen

Det er en myte, at det kan være farligt at fryse retter med spinat og persille for siden at varme dem op igen.

Læs også:

Spinat og persille. To luskede ingredienser, der gør os syge, hvis vi formaster os til at varme retten op igen dagen efter.

Den myte har de fleste af os siddende på rygradden. Men ifølge Leif Skibsted, der er professor i fødevarekemi, er det netop en myte.

»Hvis bare persillen har været varmet op sammen med retten, og man altså fryser den hurtigt nok ned, så kan man fryse den lige så vel, som man kan fryse alle andre grøntsager«, siger Leif Skibsted til FoodCulture, der udgives af Landbrugsraadet.

Skal køles hurtigt ned
Man skal dog stadog være forsigtig, hvis hvis persillen ikke varmes op sammen med resten af retten.

»Hvis man drysser frisk persille oven på en varm gang bøf Stroganoff, giver man ideelle vækst betingelser for de jordbakterier, der sidder på persille og andre jordnære planter. Derfor skal man ikke stille en ret med frisk persille i køleskabet eller i fryseren, med mindre man køler den voldsomt hurtigt ned«, siger Leif Skibsted.

Giv bare børnene spinat
Spinats dårlige rygte tæller også historien om, at det er fuld af nitrit.

Også denne bekymring mener Leif Skibsted dog, at man skal springe op og falde ned på.

»Det er under genopvarmingen, at de forholdsvis store mængder nitrat, der er i spinat, omdannes til nitrit, som specielt børn ikke skal have for meget af. Men i de mængder, børn normalt spiser spinat, vil der ikke være nogen problemer«, siger han.

Del link