Annonce
Annonce
Nyt om mad

Varm bare spinat og persille op igen

Det er en myte, at det kan være farligt at fryse retter med spinat og persille for siden at varme dem op igen.

Gem til liste

Læs også:

Spinat og persille. To luskede ingredienser, der gør os syge, hvis vi formaster os til at varme retten op igen dagen efter.

Den myte har de fleste af os siddende på rygradden. Men ifølge Leif Skibsted, der er professor i fødevarekemi, er det netop en myte.

»Hvis bare persillen har været varmet op sammen med retten, og man altså fryser den hurtigt nok ned, så kan man fryse den lige så vel, som man kan fryse alle andre grøntsager«, siger Leif Skibsted til FoodCulture, der udgives af Landbrugsraadet.

Skal køles hurtigt ned
Man skal dog stadog være forsigtig, hvis hvis persillen ikke varmes op sammen med resten af retten.

»Hvis man drysser frisk persille oven på en varm gang bøf Stroganoff, giver man ideelle vækst betingelser for de jordbakterier, der sidder på persille og andre jordnære planter. Derfor skal man ikke stille en ret med frisk persille i køleskabet eller i fryseren, med mindre man køler den voldsomt hurtigt ned«, siger Leif Skibsted.

Giv bare børnene spinat
Spinats dårlige rygte tæller også historien om, at det er fuld af nitrit.

Også denne bekymring mener Leif Skibsted dog, at man skal springe op og falde ned på.

»Det er under genopvarmingen, at de forholdsvis store mængder nitrat, der er i spinat, omdannes til nitrit, som specielt børn ikke skal have for meget af. Men i de mængder, børn normalt spiser spinat, vil der ikke være nogen problemer«, siger han.

PolitikenPlus
  • Kød fra Dyssegaarden Dyssegaardens frilandsgrise ? køb en halv gris - finparteret. Køb pakken hos Plus, print kvitteringen og afhent pakken hos Dyssegaarden i Roskilde.

    Pluspris 2.199 kr. Alm. pris 2.585 kr. Køb
  • Økologisk grydebrød Økologisk grydebrød. Stenkværnet på Mejnerts Mølle på gammeldags manér og indeholder derved alle de naturlige næringstoffer, som naturen har tilføjet. Kasse med 6 x 850 gram.

    Pluspris 174 kr. Alm. pris 205 kr. Køb
  • Middelhavskassen, 12 fl. Saftig, krydret vin ? sjælden drue der nu giver kvalitetsvin ? en af verdens bedste vinmagere. Lyder det som opskriften på en god vinkasse?

    Pluspris 1.295 kr. Alm. pris 1.520 kr. Køb
  • Italiensk Vinfestival Er der noget, der kan få sindene i kog i Italien er det mad og vin, helst begge dele på samme tid.

    Pluspris fra 150 kr. Alm. pris fra 175 kr. Køb
  • Domaine Bressy Masson 12 fl. Domaine Bressy Masson er en af ATOMWINEs bestsellere, og det er ikke uden grund. Det er et meget velrenommeret hus i Rasteau, og vinene er essensen af alt det, man forbinder med det sydlige Rhône.

    Pluspris 999 kr. Alm. pris 1.483 kr. Køb